Forum Dyskusyjne :: Okres :/

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kobiety » Okres :/

Okres :/
Autor Wiadomość

karda90 

Wysłany: 2006-07-10, 20:56   

nie nawidzę tych dni a zwlaszcza pierwszego nawet tabletki mi ostatnio nie pomagały....okropieństwo

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2006-07-10, 21:19   

karda90 napisał/a:
nie nawidzę tych dni a zwlaszcza pierwszego nawet tabletki mi ostatnio nie pomagały....okropieństwo

Spójrz na to z dobrej strony: jak boli to znaczy, że jeszcze żyjesz. ;) A jako że jesteś kobietą to oznacza to również, że jesteś zdrowa, bo z biologicznego punktu widzenia gorzej by było, gdyby miesiączka w ogóle się nie objawiała.

Galaxy 
mała wielka dusza

Wysłany: 2006-07-11, 08:44   

Prymas napisał/a:
Spójrz na to z dobrej strony: jak boli to znaczy, że jeszcze żyjesz. ;) A jako że jesteś kobietą to oznacza to również, że jesteś zdrowa, bo z biologicznego punktu widzenia gorzej by było, gdyby miesiączka w ogóle się nie objawiała.

Jaka jasna naukowa opinia. Niejedna encyklopedia by się takiej nie powstydziła :luka:
Ale co RACJA to RACJA :ok: tylko szkoda że to musi boleć... :oczami:

Madeleine 

Wysłany: 2006-07-11, 18:57   

Jak ja mam okres to lepiej się ode mnie odczepić przez dwa pierwsze dni bo gryzę. :P I to mocno. Rozdrażniona zdołowana. Nienawidzę.

*zakochanaaaa*

Pushy 
I'll be your angel

Wysłany: 2006-08-03, 11:45   

[quote="drobiczek"]pierwsze dwa dni boli. chyba nie jestem agresywna ale mam dziwny apetyt. raz zjem mało albo nic a potem naopycham sie. oj, lepiej byc facetem....[/
quote]

Lepiej lepiej... normalnie w te dni to tylko o tym marze....U mnie najgorzej z 1 dniem. Wieczorem tak mi niedobrze, że hej.Musiałam specjalnie do ginekolożki iść, żeby mi coś przepisała na to. Drugi dzień najgorszy, jeśli chodzi o obfitość krwawienia.Leje się ze mnie wtedy jak z cysterny;) No nie mówiąc już o tym że albo caly czas bym coś jadła, albo wcale nie mam apetytu.A przed miesiączką normalnie tyle pryszczy mi wyskakuje, że szkoda gadać... i cycki strasznie bolą!

Spill 

Wysłany: 2006-08-03, 15:03   

Ja mam tylko bóle w trzeci dzień, są dosyć mocne, ale APAP wystarczy. Poza tym w okres nie mam jakiegoś złego humoru, wszystko jak zazwyczaj :)

Jollitka 

Wysłany: 2006-08-03, 18:09   

No ja tez w "te dni" jestem strasznie drażliwa i wkórzona. Na ból brzucha polecahm nosbe w mojim przypadku musze prać za jednym razem 2 tabletki bo inaczej nie pomoże i tak przez 2 dni:/ a potem to luzik..

Audrey 

Wysłany: 2006-08-04, 17:56   

Mnie koledzy mówią, że jestem wtedy bardziej agresywna i szybciej daję wyprowadzić się z równowagi :D

Sama łapię się na tym, że mam całkowicie zrewolucjonizowany apetyt - albo się obżeram, jak głupia albo nie jem zupełnie nic.

Co do bólu - tylko pierwszy dzień. Parę ibupromów się łyknie i heja :)

^Aguś 
nudziara ;]

Wysłany: 2006-08-04, 17:58   

Pushy napisał/a:
ginekolożki

piękna polszczyzna :wsciekly: :!: :!: :!:

nie miewam żadnych dolegliwości zwiazanych z miesiączką.

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2006-08-04, 18:56   

Hashi napisał/a:
Pushy napisał/a:
ginekolożki

piękna polszczyzna :wsciekly: :!: :!: :!:

I czego się tak unosisz? Ten wyraz jest prawidłowy - żeńska forma wyrazu "ginekolog" (analogicznie do "psycholożka").

karda90 

Wysłany: 2006-08-04, 21:39   

Prymas napisał/a:
karda90 napisał/a:

ty to potrafisz ludzi na duchu podnieść ;)

kotek_:) 

Wysłany: 2007-08-20, 15:59   

u mnie jest spoko xD
tylko raz i to w czasie wycieczki szkolnej mialam okropne bole... nauczycielki nie mialy tabletek przeciwbolowych i pilam sobie cudownej urody krople na zoladek... dżizus myslalam ze umieram xD :zabawa:

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-08-20, 16:07   

temat odsmażony po roku :rotfl:

Mnie zazwyczaj boli pierwszy i drugi dzień, jednego miesiąca słabiej, drugiego mocniej. Pamiętam że kiedyś jednego dnia jak byłam w szkole bolał mnie brzuch jak nigdy, nawet po wzięciu tabletek. Koszmar. Ból przy menstruacji zawsze mi przypominał ten jak się ma, za przeproszeniem, sraczkę. Tylko niestety, chodzi się do kibla a ból nie mija :rotfl:
Kiedyś używałam peralginy ale przestałam gdy sie dowiedziałam, że ponoć wzmaga krwawienie. Przerzuciłam się na No-spę.
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

normalna 

Wysłany: 2007-08-20, 17:41   

Mnie podczas okresu nie boli strasznie brzuch(moze3 razy w roku-kiedy to czuje że umieram :dobani: , ale biorę IBUPROM i przechodzi :) no niestety nie zawsze :dobani: , a faktem jest że podczas tych dni jestem straszna-wszystko mnie denerwuje i jestem zła jak cholera ... :ban?:

asiątko31 

Wysłany: 2007-08-20, 19:19   

Proponuje na wszelkie bule brzucha np. okres itd itp wypić ciepła herbatę a przede wszystkim przytulić sie do elektrycznej poduszki jak ktoś nie ma może to śmieszne :) :) :) ale przez parę minut włączyć suszarkę do włosów i ciepło skierować na brzuch :) :) :) to pomaga na prawdę ja to stosuje hi hi ja osobiście nie mówię okres tylko miesięczną chorobę lub trudne dni Hi hi hi podoba mi sie takie określenie

XxSweeTxX 

Wysłany: 2007-08-21, 06:04   

Ja już kilka dni przed chodzę wkurzona na wszystko. A jak już dostanę to cały czas boli mnie brzuch. Lepiej sie do mnie wtedy nie zbliżać;P:P

Jaśmina 

Wysłany: 2007-08-21, 12:10   

Jeszcze kilka lat temu jak miałam okres strasznie bolał mnie brzuch, teraz jest już lepiej. A gdy boli pije rumianek. W tych dniach mam małą huśtawkę nastojów i nic mi się nie chce robić.

Penelopa 

Wysłany: 2007-08-21, 13:25   

Rzadko mam bolące okresy.
W większości są świetne i raczej mi nie przeszkadzają.
Wręcz przeciwnie. Czuję się wtedy taka ' wyjątkowa i nietykalna'.

Lecz zdarzają się takie straszne, kiedy boli tak, że nie mogę wyjść z łóżka.
Wtedy nie mam siły na nic, więc raczej nie krzyczę.
No może jestem trochę bardziej złośliwa i spięta.

Jak radze sobie z takim bólem?
Staram się nie ładować w siebie chemii, więc najczęściej kładę termofor z letnią wodą na podbrzusze,
lub leżę w pozycji 'embrionalnej' w łóżku.

Poduszeczka 

Wysłany: 2007-08-21, 13:35   

Mnie przez pierwsze dwa dni boli, pozniej juz nie... Zawsze w pierwszy dzien pokazuje swoje humory, a poziej zachowuje sie jakby nigdy nic ;) Biore przeciw bole i wszystko gra

kozunia 

Wysłany: 2007-08-29, 13:00   Re: Okres :/

paulka_88 napisał/a:
Jak to u Was drogie Panie z tym jest? Zachowujecie sie tak samo podczas tych "trudnych dni" czy może rozpiera Was złość i agresja :hyhy: ? Jak sobie radzicie z tym paskudnym bólem brzucha? :(

chodze wolno jak slimak i sztywna jak robot albo leze w domu. Zachowanie hmm najczesciej gadam "inteligentnie" wymadrzam sie jak mam okres ale szybko sie wkurzam, a jak ktos dotknie brzucha to normalnie zerwy mnie zalewaja.. z bolem sobie radze tak ze biore tabletki jak nie pomagaja to nie mysle o tym i jakos czasem zapominam..

Odpowiedz do tematu