Forum Dyskusyjne :: odchudzanie

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kobiety » odchudzanie

odchudzanie
Autor Wiadomość

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2008-05-27, 16:07   

meganka napisał/a:
Popieram przedmówczynię Sport, mało tłuszczu, dużo wody mineralnej i samoakceptacja Ja mialam podobnie, ale nie przejmowałam się za bardzo, kupiłam sobie rowerek stacjonarny, zgrzewkę aquarel i wzięłam się za siebie nie ograniczając jedzenia

Mam podobnie, w ciagu 2 miesiecy schudlam 7 kg - z 74 zjechalam do 67. Poki co jeszcze walcze, bo chcialbym,zeby wreszcie meisnie mi wyszly spod tluszczyku, wiec mysle ,ze jeszcze 7 kg mam przed soba - chcialbym wrocic do swojej dawnej figury. Co najlepsze, jedynym moim odstepstewm na rzecz zdrowego odzywiania to picie tylko wody niegazowanej i nie spozywanie posilkow 4 h przed snem (jem 5 posilkow dziennie co 3 h). Do tego 4 razy cwiczenia na orbitreku po 40 min i wczesniejsze cwiczenia na rece, plecy, nogi, tylek i kazde miesnie brzucha. Aby prawidlowo wyrabiac miesnie, cwiczylam poczatkowo pod czujnym okiem siostry, która ma to wszystko w malym palcu, gdyz od kilkunastu lat siedzi w tym ;-] Rano i wieczorem smaruje sie kremami antycelulitowymi. Efekt porazajacy, pierwszy raz od kilku lat moge sobie pozwolic na kupno ubran, ktorych wczesniej musialam sobie odmawiac, poza tym wreszcie bede mogla sobie pozwolic na latanie po plazy w bikini. Jezeli chodzi o herbatki odchudzajace, suplementy diety i inne badziewia to uwazam,ze jest to marntrawienie pieniedzy.
Who's playing tricks on me?"

*faris 

Wysłany: 2008-05-27, 17:02   

Świeta napisał/a:
Jezeli chodzi o herbatki odchudzajace, suplementy diety i inne badziewia to uwazam,ze jest to marntrawienie pieniedzy.

A zwłascza najgorszę są te slim figury - czemu nikt nie napisze w tych ulotkach, że po kliku dniach codziennego stosowania, występują jakieś zaparacia i różne inne niemożnosci, a i tak nikt nie chudnie od tego.
Mumiiiiinki!

Tusilla 
istota zakochana

Wysłany: 2008-05-27, 19:23   

U mnie panuję jakaś mania na "cuda" odchudzające. Każdy chce być od razu super szczupła , a tak się po prostu nie da. Prawda stara jak świat, chcesz schudnąć, ogranicz jedzenie, więcej ruchu (wszech różnego) efekty będą jeśli trzyma się zasad. Owszem te wszystkie dodatki do diet, w jakiś sposób pomagają, ale same siebie cudu raczej nie zrobią.

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2008-05-28, 11:33   

Świeta napisał/a:
Jezeli chodzi o herbatki odchudzajace, suplementy diety i inne badziewia to uwazam,ze jest to marntrawienie pieniedzy.

dokładnie zgadzam się w 100% koleżanka tak sobie roztroiła przemiane materii ze tragedia.
A co chudnięcia, to ja biegam co wieczór, potrzeba troszke silnej woli i zmuszenia sie, a w pewnym momencie jest juz spoko.
Przez miesiac udalo mi sie schudnac 4kg, pije duzo wody i jem w sumie co chce. Ruch to najlepsza metoda.

meganka 

Wysłany: 2008-06-10, 09:28   

Świeta, fajnie mieć taką siostrę bo samemu to tak nie za bardzo wychodzi i się chce :) A jeśli chodzi o wodę, to gazowaną też jak najbardziej możesz pić, bo bąbelki pomagają w przemianie materii :ok:

*faris 

Wysłany: 2008-06-10, 09:59   

meganka napisał/a:
A jeśli chodzi o wodę, to gazowaną też jak najbardziej możesz pić, bo bąbelki pomagają w przemianie materii

A któż Ci naopowiadał takich rzeczy ?

Woda gazowana jest jednym z powodów celluitu, powoduje odbijanie, wypełnie jelita, wzdęcia i później gazy.
Ale to chyba też zależy od orgaznimu człowieka.
Mumiiiiinki!

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2008-06-10, 11:14   

meganka napisał/a:
Świeta, fajnie mieć taką siostrę bo samemu to tak nie za bardzo wychodzi i się chce
Za mnie tego nei robi, chęć trzeba miec samemu. Pomagala mi przy pwierszym wykonywaniu cwiczen, teraz juz sama pracuje.Inaczej marnie to widze.
faris napisał/a:
Woda gazowana jest jednym z powodów celluitu, powoduje odbijanie, wypełnie jelita, wzdęcia i później gazy.
Ale to chyba też zależy od orgaznimu człowieka
z tym celulitem to sie nei zgodze, ostatnio widzialam badania na ten temat. Ponoc ani nie pomaga usunac, ani nie tworzy. Z reszta sie zgodze.
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2008-06-10, 11:15, w całości zmieniany 1 raz  

meganka 

Wysłany: 2008-06-11, 10:06   

faris napisał/a:
A któż Ci naopowiadał takich rzeczy ?

Ale to chyba też zależy od orgaznimu człowieka.

Jedynie przy dolegliwościach gastrycznych woda gazowana może powodować taki dyskomfort. Na codzień jest nawet potrzebna, napewno nie w takich ilościach jak niegazowana, ale to już rzecz gustu :)

Odpowiedz do tematu