Forum Dyskusyjne :: odchudzanie

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kobiety » odchudzanie

odchudzanie
Autor Wiadomość

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-02-18, 21:49   

"znajdę takiego, dla którego moje kształty będą anielskie"."
szukaj wiatru w polu ? :rotfl: :rotfl:
Who's playing tricks on me?"

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-02-18, 21:59   

Świętoszka napisał/a:
szukaj wiatru w polu ?

Nie. ;] Poszukiwanie takiego amanta wcale nie jest niczym porywanie się z motyką na słońce.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-18, 22:13   

Tak, schudnij. Zacznij juz kupowac poduszki pod brzuch do spania i bluzki z wypchanymi ramionami zeby nie wygladalo jak w sklepie na wieszaku. KOneiczniekup parenasie par rajstop zeby kosci Ci sie nie obijaly o siebie. Do tego sporo paskow i nie kupuj zadnych biodrowek bo czesto biodra nie wytrzymuja takiego obcizenia.

Puknij si ew leb. Masz jeszcze neidowage w dodatku. PO co sie odchudzac? Zeby miec "kaloryferek" a facet ne iodroznial Twoich wystajacych zeber od cyckow?

Thar 

Wysłany: 2007-02-18, 22:38   

Na początku należy siebie zaakceptować taką jaką się jest. Jeśli jednak pomimo wszystko uważasz, że jesteś za gruba (choć wcale tak nie jest) - zacznij po prostu ćwiczyć i ogranicz słodycze. Oczywistym jest, że jedne dziewczyny lubią siebie w wersji "wieszakowatej", a innym niekiedy odpowiada nawet "pulchność". Nie można z niczym jednak przesadzać. POza tym, uważaj na anoreksję - bo ten problem dość często się pojawia przy usilnych próbach odchudzania. Zdarzyło mi się w życiu, że przy wzroście 169 ważyłam jakieś 3 lata temu 46 kg i ten stan trwał dość długi czas. Na szczęście się opamiętałam. Chciałabyś tak wyglądać? Ja już zdecydowanie nie! Teraz mam prawie 10 kg więcej i bardzo mi z tym dobrze.

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-02-18, 23:36   

Ja waze tyle co ty a mam 178 :>
W porywach 3 kg wiecej...
Wystajcy brzuszek tez mam, i boczki.. jak sie zapuszcze...
Na boczki jest tez hula hop wypelnione piaskiem dobre.. adnie zbija i dodatkowo ksztaltuje talie...
Moze nie tyle chodzi tez o odchudzanie ile o jedzenie produktow ktore nie sa sztuczne tak, ze sama chemia sie zywisz..
A odchudzanie.. Malo to wieszakow chodzi po siwecie? Nawet modelki nie moga teraz spadac za bardzo z wagi.. Daj spokoj. Naucz sie akceptowac siebie. Poza tym.. nawet jak schidniesz bedziesz wygladasz kompletnie nie atrakcyjnie bo bedzie Ci skora wisala, biust spadnie, rece i nogi bedziesz miala jak ofiara obozu a GWARANTUJE CIE, ze z boczkow i brzucha NIC nie zejdzie..

Miodowo.

klaudkaaa2306 

Wysłany: 2007-02-19, 03:19   

ja tez mam 170 i waze tyle co ty, tylko dla mnie ta waga jest odpowiednia.Jedyne co chcialabym zmienic to wystajacy brzuszek wiem ze powinnam cwiczyc i wogole ale jestem srasznie leniwa i nie chce mi sie...niewiem jaka znalesc motywacje zeby w koncu zaczac :rozpacz: moze wy pomozecie?...

pozdrawiam :ok:

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-02-19, 10:52   

klaudkaaa2306 napisał/a:
niewiem jaka znalesc motywacje zeby w koncu zaczac
Może obejrzyj jakieś zdjecia modelek. I zobacz jakie brzuch ma np. Heidi Klum... Ale to pewnie i tak zadziałą na 5 dni, a pózniej zapomnisz, albo Ci się nie bedzie chciało. To musi zależeć tylko od Ciebie i Twojej silnej woli.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-02-19, 11:29   

Erill napisał/a:
nawet jak schidniesz bedziesz wygladasz kompletnie nie atrakcyjnie bo bedzie Ci skora wisala, biust spadnie, rece i nogi bedziesz miala jak ofiara obozu a GWARANTUJE CIE, ze z boczkow i brzucha NIC nie zejdzie..
co za bzdura, kremy i cwiczenia swoje robia. Siostra po pierwszej ciazy potrafila dosjsc do kaloryferka na brzuchu,a w czasie ciazy przytyla 26 kg .buhehe. Nie gwarantuj czegos,o czym bladengo pojecia nie masz. I samo hula hop tu nie pomoze,jesli najpierw nie zacznie cwiczyc i uprawiac sportow.

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-02-19, 11:39   

Erill napisał/a:
GWARANTUJE CIE, ze z boczkow i brzucha NIC nie zejdzie..
Świętoszka napisał/a:
co za bzdura
mój kolega był strasznie, ale to strasznie gruby przez całe życie w drugiej kl gim wziął się za siebie. Miał diety, chodził na jakieś ćwiczenia na karate. I w ciągu roku,a dokładniej wakacji zmienił się niedopoznania. Teraz można nazwać go 'szkapą'. Oczywiście dalej uważa na jedzenia. Chleb razowy itd. No i ma
Świętoszka napisał/a:
kaloryferka na brzuchu
a wogłądał jak ciele.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

*faris 

Wysłany: 2007-02-19, 12:32   

Moja siostra też była dość gruba... nie aż tak bardzo, ale jednak.
Ma ok. 165cm i ważyła ok. 70 kg (czasem mniej). Ćwiczyła - skakała na skakance od wiosny do jesieni, codziennie, najpierw po 10 minut, a z czasem nawet do godziny dziennie. Wieczorem. Oprócz tego ma jakiś sprzęt do ćwiczeń - wszystko w nim ćwiczy, ręce, nogi, brzuch, plecy. Parę razy na basenie była, jeździła na rowerze, ograniczyła słodycze, jadła tylko NORMALNE posiłki, i schudła do 55 kg. Z rozmiaru 43 zaczęła nosić 38-39. A to wszystko tylko dlatego, że się jej CHCIAŁO.
Poza tym jak ktoś jest chudy to po co ma się odchudzać ? Chcesz mieć ładną sylwetkę to ćwicz a nie mów o niejedzeniu i głodzeniu się...
Mumiiiiinki!

Nisia 

Wysłany: 2007-02-19, 13:40   

Żeby wyrobić ciało najlepsze są ćwiczenia, tak jak napisało już kilka osób. W naszych czasach większość młodych dziewczyna ma boczki i cellulit, wiele także rozstępy, a to wszystko przez niezdrowe żarcie i brak ruchu. Wiem z własnego doświadczenia że dobra kondycja, zdrowe odżywianie i dużo ruchu pomaga, nawet po ciąży nie miałam rozstępów, cellulitu czy tłuszczu. Na brzuch najlepszy jest aerobik i taniec. Ćwicz dużo i codziennie a pozbędziesz się tego co Cie tak denerwuje ;)

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-02-19, 18:25   

faris napisał/a:
mieć ładną sylwetkę to ćwicz a nie mów o niejedzeniu i głodzeniu się...
wlasnie, wiele osob mysli,ze glodowka cos zdziala. Myla sie.Niejedzenie powoduje spowolnienie metabolizmu,poza tym oraganizm wchlania pokarm "na zapas" ,czlowiek czuje sie senny i nie ma na nic sily. Pozniej pojawiaja sie napady glodu, wyrzuty sumienia i jesli sie schudnie - to najczesciej efekt jojo.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-19, 20:09   

Jak chcesz si eodchudzic zmien diee na mniej tlusta, zacznij cwiczyc i pic herbate czerwona. NIe lykaj zadnego gowna bo Ci to jeszcze problemow narobi. POdejrzewam ze jestes szczupla i tylko boczuszki Ci wychodza. A komu do cholery nei wychodza? POza tym kobieta musi miec troche ciala zeby mogla sie nazwac kobieta a nie wieszakiem.

8-kalina 

Wysłany: 2008-03-12, 20:14   Re: odchudzanie

Mecki02 napisał/a:
Bardzo chciałabym schudnąć mam 170cm i waże 55kg uważam że to duż o nie za dożbre czuje sie w swojej wadze. Słuszałam że dużych efektów moge spodzieważ sie po diecie składajęcej sie tylko i wyłącznie z surowych produktów tylko że jakoś nie umiem znaleść jej w necie może wy coś więcej o niej wiecie??

ja też uważam, ze jestem za gruba...:(
mam 12 lat 165 wzrostu, a ważę 56 kg, najgorsze jest to, że mama nie pozwala mi się odchudzać, tylko dużo ćwiczyć chodzić na basen itd i wiesz, że chyba ma racje bo jak wpadne w ten nawyk odchudzania to dopiero bede miała problem, ;P buziak :*:*:*

shakira 

Wysłany: 2008-03-13, 15:56   

no nie chyba tylko na pewno ma racje, bo głodówka moze byc skuteczna na jakiś czas

hagaskot 

Wysłany: 2008-03-13, 23:34   Re: odchudzanie

Mecki02 napisał/a:
Bardzo chciałabym schudnąć mam 170cm i waże 55kg uważam że to duż o nie za dożbre czuje sie w swojej wadze. Słuszałam że dużych efektów moge spodzieważ sie po diecie składajęcej sie tylko i wyłącznie z surowych produktów tylko że jakoś nie umiem znaleść jej w necie może wy coś więcej o niej wiecie??

tego chyba szukasz
przepisy wielkanocne http://tinyurl.com/377kkq

kuchnia wegetariańska http://tinyurl.com/2srvz9
Chcesz schudnąć? Pij herbatę! http://tinyurl.com/2ojcf9

MarySh 

Wysłany: 2008-05-24, 20:43   

Dziewczyno, chcesz mnie zobaczyć?
Wtedy dopiero zobaczysz co to znaczy być grubym, ok?
Nie wydziwiaj i jedz normalnie.
Chyba w lustrze się nie widziałaś.
Pewnie jesteś chuda jak badyl i niedługo cię wiatr porwie ;]
W anoreksje się bawisz?
Ja mam 170 i waże 70 kg, chcesz o tym porozmawiać?
Jestem ironiczna i nieprzyjemna, bo nie rozumie takich osób, które uważają, że są grube, a wyglądają naprawdę dobrze.
Więc nie cuduj, błagam. Oszczędź nam tego.

martus 

Wysłany: 2008-05-24, 22:34   

pewnie, na początek zaakceptuj siebie, powinnaś podobać się sobie!!!i żadne odchudzanie się tylko SPORT i jeszcze raz SPORT:p
chciałam stwierdzić iż dziewczyna-wieszak to już przeszłość hehe:D :hurra:

meganka 

Wysłany: 2008-05-27, 14:41   

Popieram przedmówczynię :) Sport, mało tłuszczu, dużo wody mineralnej i samoakceptacja :) Ja mialam podobnie, ale nie przejmowałam się za bardzo, kupiłam sobie rowerek stacjonarny, zgrzewkę aquarel i wzięłam się za siebie nie ograniczając jedzenia :ok:

wciselko 

Wysłany: 2008-05-27, 15:10   

jakbym tyle wazyla to bym sie niezle opychala :D :D ja mam 158cm i waze 52-53 i czuje sie suuuper ^^ :D dlaczego zawsze dziewczyny ktore sa za chuda chca sie odchudzac ?
zmierz sobie procent tkanki tluszczowej i bedziesz wiedziec czy naprawde jestes gruba, skoro masz takie boczki :O
15 % to granica
wiekszosc kobiet ma kolo 20% (ja, grubas kolo 18-19 ;) ) potem wyznacz sobie cel procentowy i cwicz, daz do tego !

Odpowiedz do tematu