mam kłopotliwy problem...wstalam dzisiaj rano i mam strasznie powiekszone i bolące wargi sromowe...moze mi ktos potrafi wytlumaczyc dlaczego?i czy cos mi jest?moze ma to zwiazek ze wczoraj kochalam sie z moim chlopakiem ale nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam...prosze o pomoc
klara, czy uzywaliście jakiś środków nawilżających, prezerwatyw z takimi środkami lub jakiś ze środkami zapachowymi, których wczesniej nie stosowaliście? to może być reakcja alergiczna nawet na płyn do higieny... może być to opuchniecie np. po za bardzo intensywnym seksie.
a czy przy tym masz jakies upławy czy tylko opuchnięcie?
bo widzisz, to jest tak: jesli pojawiły się jakieś nienaturalne upławy (serek- czesto pojawia sie w postaci takich białych grudek na wargach sromowych lub o nieprzyjemnym zapachu szarawa wydzielina), to najprawdopodobniej jest to infekcja, którą wyleczy tylko lekarz. jesli zaobserwowałaś co takiego, to lekarz powinien zrobic odpowiednie badania (cytologia, a zwłaszcza warto zrobić posiew z pochwy) i na podstawie badań zalecic odpowiednie leczenie. w takim przypadku nalezy pamiętać o przeleczenu tez partnera.
na poczatek spróbuj kupić taki zestawik w aptece: maść do smarowania - clotrimazolum plus tabletki, które utrzymuja pH na właściwym poziomie - lacibios femina i ewentualnie do przemywania saszetki tantum rosa. to ostatnie to tak opcjonalnie, bo masc powinna załagodzić podraznienia.
jeżeli to tylko opuchnięcie, to powinno na dniach przejść i spoko jeśli infekcja, to możesz tym się podleczyć ale i tak warto się wybrac do gina, tak dla pewności, żeby infekcja nie przeszła w postać utajoną. z takimi rzeczami, to nie ma żartów.
_________________ Anybody can sympathize with the sufferings of a friend,
but it requires a very fine nature to sympathize with a friend's success
Wysłany: 2007-02-04, 18:54
maść clotrimazolum jest na receptę, więc tak czy siak wizyta u doktora jest konieczna.... ale stwierdzam, że ta maść pomaga, na prawie wszystko rzec by można....
_________________ Lepiej być kimś i nie mieć niczego, niż mieć wszystko i być nikim.....
maść clotrimazolum jest na receptę, więc tak czy siak wizyta u doktora jest konieczna.... ale stwierdzam, że ta maść pomaga, na prawie wszystko rzec by można....
globulki clotrimazolum są na recepte. maść nie. mieli zrobić na recepte, ale chyba jeszcze nie zostało to wprowadzone.
_________________ Anybody can sympathize with the sufferings of a friend,
but it requires a very fine nature to sympathize with a friend's success
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.