Moja siostra urodziła tydzień temu Uwielbiam małe dziecki. Swoje może za 5 lat. Zobaczymy ja to będzie
Amberka
Wysłany: 2007-05-31, 19:42
A mi sie nie spieszy narazie w zadnym wypadku do dziecka!!:] same obowiazki i siedzenie w domu (na poczatku oczywiscie), teraz chce sie wyszalec,bo kocham sie bawic i gdzies wychodzic ze znajomymi,wiec jak narazie dzieciaka napewno nie bedzie..:]
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-06-07, 10:16
wampirzyca:) napisał/a:
Czy to słowo jakoś do was przemawia?
Tak, mówi mi: wstawanie po nocach, przewijanie, stres gdy coś z dzieckiem nie tak, latanie po lekarzach, brak wolnego czasu.
Lubicie małe dzieci?
Nie, nie potrafię z nimi rozmawiać ani odpowiadać na ich dziwne pytania.
w jakim wieku chciałybyście mieć swoje dziecko??
Narazie w ogólę nie chcę, ale już parę osób mi mówiło, że zmieni mi się. Pewnie mają rację. Uważam, że nie można ustalić w jakich latach mniej więcej będzie się chciało mieć dziecko. Trzeba po prostu wiedzieć, że już ten czas nadszedł, a która jest pewna kiedy to nastąpi..
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-06-07, 13:35
Macierzyństwo do mnie nie przemawia. Nie chce mieć dzieci, nie lubię ich i nie są słodkie. Kojarzą mi się z rozwrzeszczanymi, zasmarkanymi i osikanymi imitacjami człowieka.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Jak na razie w planach na przyszłość (do 7 lat) nie mażadnych dzieci. Mam dość rodzeństwa i kuzynostwa, widzę ile za małaymi dziećmi trzeba się nabiegać, natrudzić. Nie, zdecydowanie wolę inne życie.
w sumie nie wiem czy chciałabym mieć dzieci, z jednej strony tak, bo to takie małe pociechy, z drugiej wielka odpowiedzialność, na którą nie wiem czy byłoby mnie stać. pewnie tak, ale jednak są wątpliwości. na pewno w tym momencie nie chciałabym mieć dziecka, jeszcze fziubziu mi w głowie
_________________ podtrzymywałeś moją głowę
nie roztrzaskałam skroni
o podłogę - póki co
uwielbiam małe dzieci sa takie slodziutkie:D:D:D Lecz na moje wlasne jeszcze za wszesnie mysle ze gdzies tak za 10 lat bedzie odpowiedznio w koncu juz bede miala 25:D
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1215 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2007-08-02, 09:15
lubię dzieci, ale do jednej godziny, potem zaczynają za dużo wymyślać i trzeba ciągle ich pilnować żeby kruszyna sobie nic nie zrobiła. macierzyństwo to etap w życiu prawie każdej kobiety i nie obawiam się tego okresu bo wychowanie człowieka od początku jego życia jest wielką odpowiedzialnościa i przyjemnością więc czekam ..;>
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
Ostatnio zmieniony przez simarik 2007-08-02, 09:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.