Forum Dyskusyjne :: macierzyństwo

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kobiety » macierzyństwo

macierzyństwo
Autor Wiadomość

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2006-03-02, 14:55   

a ja nie wiem czemu nie chciałabym miec syna :P a jak juz to jakos po studiach żeby problemu nie było

chouchou 

Wysłany: 2006-07-06, 13:41   Re: macierzyństwo

wampirzyca:) napisał/a:
Czy to słowo jakoś do was przemawia?Lubicie małe dzieci?w jakim wieku chciałybyście mieć swoje dziecko??

macierzynstwo,TAK,czuje juz potrzebe zostania matka,niestety z pewnych wzgledow musze ten czas przelozyc jakies 2 lata...jesli jednak "przypadkowo" zzajde w ciaze to napewno nie bede z tego powodu rozpaczac...

#deela 

Wysłany: 2006-07-06, 16:49   

no i wtopa

ewelka 

Wysłany: 2006-07-08, 10:45   

Myslę że kwestia wieku jest tu drugorzędna. Na pierwszym miejscu trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy jesteśmy juz gotowe na dziecko, czy będziemy w stanie zapewnić mu odpowiednią przyszłość, czy właśnie z tym facetem chcemy dzielić całe swoje życie..
Ja jestem gotowa. Jestem z mężczyzną, z którym mam ochotę przeżyć całe życie i chcę mieć dziecko on również juz by chciał. Mój kierunek studiów łączy się właśnie z dziećmi, kocham je wiem o nich bardzo dużo i dowiaduję się coraz więcej. oprócz teorii mam też 4- letnią praktykę..
Chcę miec dziecko i spróbuję być dla niego jak nalepszą mamą..

^Aguś 
nudziara ;]

Wysłany: 2006-07-08, 12:03   

nie chcę mieć dzieci, jakoś nawet szczególnie nie mam z nimi dobrego kontaktu...

#bLu 
I dont like iT

Wysłany: 2006-07-14, 12:13   

yhh no ja nie bardzo chcialabym urodzic dziecko.. moze to gloopie ale jestem na nie:/
loobie male dzieci.. chociaz nie wiem czy tak na dloozej niz tydzien wytrzymalabym z kilkudniowym, tygodniowym i kilkumiesiecznym..
kiedys myslalam ze chcialabym adoptowac dziecko.. moze to jakies rozwiazanie, gdy juz bede miala KIEDYS dom, meza..prooba dania szczescia malemu czlowiekowi, ktooremu nikt jej nie dał..

Galaxy 
mała wielka dusza

Wysłany: 2006-07-14, 13:35   

Ja mam wszystko z góry ułożone (oczywiście jestem prawie pewna, że to się nie sprawdzi w praktyce), ale dziecko chcialabym mieć w wieku najpóźniej 26 lat, bo po prostu po studiach. Ale bardzo chciałabym, aby ten czas już nastał... Ciąża i macierzyństwo to naprawdę trudna cieżka i wymagająca ogromnych poświęceń 'praca' ale to również coś tak cudownego, że nie da się tego opisać. Nie myslcie, że byłam w ciąży czy coś. Mam po prostu małe rodzeństwo i doskonale pamiętam moją mamę w obydwu ciążach i pamietam jak mialam 10 lat kiedy moja mama miała w brzuchu moją siostrę i jak bardzo mnie zachwycało to, że ma w sobie drugie zycie i, że ono się porusza i kopie... Coś cudownego. A po za tym mem już wprawę jak niejedna młoda matka nie chwaląc się. Ale naprawdę robię u mnie w domu za drugą matkę niestety... Wolałabymz tym poczekać do własnych dzieci ale sytuacja mnie zmusza.

Lena 
*^*love_ya*^*

Wysłany: 2006-07-14, 15:12   

dziecko chce mieć jak skończe studia i znajde człowieka z kórym będe chciała spedzić reszte mojego życia :serce:

Tibby 
Tajemnica

Wysłany: 2006-07-14, 22:11   

Uwielbiam dzieci :) Dziecko chciałabym mieć nawet teraz, ale to raczej nie możliwe t :( Poczekam najpóźniej do 25 lat, ale boję się porodu :/

Arielka 

Wysłany: 2006-07-14, 22:28   

dziecko planuje w wieku 20-21 lat ..

#deela 

Wysłany: 2006-07-15, 12:50   

Arielka napisał/a:
dziecko planuje w wieku 20-21 lat ..

eeee a jak zamierzasz je utrzymac w tym wieku:>?
ja jestem po studiach, pracuje samodzielna mezatka a i tak jest nam ciezko....

Arielka 

Wysłany: 2006-07-15, 12:52   

za góra dwa lata wyjeżdżam do Anglii i tam mam już pewną pracę u rodziny .... poza tym dziecko to narazie plany .... chciałabym je mieć a jak sie ułozy .... to sie okaze ..

karda90 

Wysłany: 2006-07-16, 12:15   

yyy nie cierpie małych dzieci tylko baaaardzo kocham swojego 3 letniego siostrzenca reszta dzieciaków mnie denerwuje. Jeśli chodzi o to kiedy chce miec swoje dziecko to jeszcze sie nad tym nie zastanawialam

martynaczdz 

Wysłany: 2006-07-28, 23:21   

a ja bardzo kocham dzieci...jak widze takie malutkie jadace w wozku to nie moge sie nie obejrzec, usmiechnac :D albo takie malutkie ubranka :) chcialabym miec dzieci oczywiscie po studiach (a na dziecko to najlepiej zeby przyszly maz zarabial, bo w ciazy wolalabym nie pracowac :/ ) aaa i kiedys chcialam miec duuuzo dzieci, najlepiej synow zeby zalozyc druzyne pilki noznej, ale jak pomyslalam o conajmniej 11 porodach to stwierdzilam ze 2 synow mi wystarczy (najlepiej blizniakow) :D a i jeszcze moze coreczka na koniec.

zreszta nie mam co planowac, bo moze sie okazac ze urodze za rok a moze za 10 :] pokocham kazde dziecko, najwazniejsze zeby bylo zdrowe:)
Ostatnio zmieniony przez martynaczdz 2006-07-28, 23:26, w całości zmieniany 1 raz  

madzialenka 

Wysłany: 2006-07-30, 11:46   

uwielbiam dzieci:) chcialabym miec takie swoje malenstwo :) w tamtym roku z moim bylym chcielismy, ale sie nie udalo.. teraz wiem ze dobrze sie stalo... ale jak pomysle o tych malenkich raczkach, nozkach, wogole o calej malenkiej istotce to czuje jakies cieplo w sobie :) chcialabym miec 2 dzieci.. najpierw chlopca, potem dziewczynke.. ale najwazniejsze jest to by urodzilo sie zdrowe :)

#deela 

Wysłany: 2006-07-31, 08:49   

taaaaaaaaaaaaaa
jak was maly pasozyt skopie podszczypie powciska noge w zebro powali w pecherz moczowy wywola taka zgage ze wam sie zycia odechce sprawi ze zapomnicie jak wygladaja kostki u nog sprawi ze bedziecie sie poruszac wdziecznym kaczym truchtem narobi rozstepow cellulitu i w ogole to wam sie odechce malych stopek i ubranek
:rozpacz: nie wyspalam sie :|

Galaxy 
mała wielka dusza

Wysłany: 2006-07-31, 09:17   

Ach... deela... To nie najważniejsze że podczas ciąży wygląda się jak słonica lub czołg... Strasznie materialistyczne podejście. Samo to, że w jedym organizmie rozwija się drugi i bije tam drugie malutkie serce wynagradza wszystkie niewygody... :)

*miss irony 

Wysłany: 2006-07-31, 15:02   

Niektóre kobiety w ciązy pięknieją.
A ja cie kocham

^Aguś 
nudziara ;]

Wysłany: 2006-08-01, 00:36   

miss irony napisał/a:

to chyba sporadyczne przypadki?

nie chcę mieć dzieci... nie i koniec.

#deela 

Wysłany: 2006-08-01, 07:34   

Hashi napisał/a:
miss irony napisał/a:

to chyba sporadyczne przypadki?

dlaczego ja to ciagle slysze
jest nawet takie powiedzenie ze jak sie nosi chlopca to sie kwitnie a jak dziewczynke to wiednie :P

Odpowiedz do tematu