Wysłany: 2006-04-13, 21:58 Lepiej być kobietą czy meżczyzna?
Jakie sa plusy i minusy obu plci? Komu latwiej sie zyje? Ja wypowiem sie pozniej
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wysłany: 2006-04-14, 08:23
facet za:
+ nie rosna mu piersi
+ nie chodzi w ciazy
+ nie miesiaczkuje
+ latwiej znalezc mu prace
+ rzadko moze byc oskarzany ze cos sobie zaltwil przez lozko
+ nie musi znosic prymitywnych komentarzy przechodzac obok bandy roboli
+ cycki mu nie skacza jak biegnie
+ wiecej zarabiaja (qwa!)
facet przeciw:
- przejmuje sie takim drobiazgiem jak wielkosc penisa
- jak choruje to zawsze umiera chocby to byl tylko katar
- musi byc twardy a nie miekki, wiec nie wypada mu plakac
- ma "obowiazek" utrzymania rodziny
- musi posiadac bryke wypasna aby wyrywac laski
- musi sie golic
kobieta za:
+ mozna sobie szalenie duzo rzeczy zalatwic dekoltem albo zwyklym usmiechem
kobieta przeciw:
- miesiaczka boli jak samo pieklo
- ciaza i "swięty obowiazek" posiadania dzieci
- musi golic nogi, malowac sie itp
qrde o kobietach wiecej mi do glowy nie przychodzi
a kim byc lepiej?
wiadomo ze soba
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
facet za:
+ nie rosna mu piersi
+ nie chodzi w ciazy
+ nie miesiaczkuje
zgadzam sie i dodaje :
-moze bez problemu chodzic noca po miescie i jedyne czego moze sie obawiac to kradzizy
-w dziecinstwie pozwala mu sie na wybryki,bo przeciez to naturalne ,ze chlopiec musi czasami "odreagowac"
-moze uprawiac seks ile dusza zapragnie i nikt nie nazwie go dziwka
deela napisał/a:
facet przeciw:
- przejmuje sie takim drobiazgiem jak wielkosc penisa
- jak choruje to zawsze umiera chocby to byl tylko katar
- musi byc twardy a nie miekki, wiec nie wypada mu plakac
- ma "obowiazek" utrzymania rodziny
- musi posiadac bryke wypasna aby wyrywac laski
- musi sie golic
-przejmuje sie jesli zbyt malo wazy,bo nie bedzie budzic respektu
-jak juz piszemy o penisie,to obawia sie pierwszej nocy z nowa partnerka,bo nie wie czy stanie na wysokosci zadania
-jak za bardzo dba o swoj wyglad zewnetrzny moze zostac nazwany metroseksualista badz nawet gejem
-gdy pofarbuje wlosy,wyglada beznadziejnie
-musi sie stac jak najszybciej niezalezny finansowo
-oczekuje sie od niego wielkich sukcesow
deela napisał/a:
obieta za:
+ mozna sobie szalenie duzo rzeczy zalatwic dekoltem albo zwyklym usmiechem
-moze okazywac uczucia (oprocz gniewu)
i nikt nie nazwie jej ofiara losu
-moze publicznie przytulic przyjaciolke i nikt nie nazwie jej lesbijka
-ma lepsze wyczucie smaku ,umie dobierac dodatki(zwzwyczaj)
-latwiej jej sie mowi o uczuciach niz jej partnerowi
-moze miec tone kosmetykow,perfumow,olejkow do ciala itp.
-wielokrotny orgazm, w tym trzeba jeszcze zaznaczyc ,ze dluzszy niz u facetow
deela napisał/a:
kobieta przeciw:
- miesiaczka boli jak samo pieklo
- ciaza i "swięty obowiazek" posiadania dzieci
- musi golic nogi, malowac sie itp
-jak juz powyzej zaznaczylam,nie jest akceptowane spolecznie ,gdy kobieta okazuje swoj gniew
-kobieta kochajaca seks to wg opinii wiekszosci dziwka
-trudniej jej sie nauczyc dawac sobie samej rozkosz
-musi byc ,grzeczna i mila(a przynajmniej do niedawna tak bylo)
-wg mojej matki obowiazkiem kobiety jest nie tylko rodzenie dzieci ,ale i gotowanie,sprzatanie,pranie ,prasowane,odkurzanie itp
-kobieta w wielu polskich rodzinach pracuje na dwa etaty: praca i dom, gdzie bez pomocy meza musi dbac o gospodarstwo domowe i bachory-tez mi rownouprawnienie
a kim byc lepiej?
rowniez jak deela,twierdze ze najlepiej byc soba
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wysłany: 2007-05-20, 11:08
Facet ma byc dzielny i stanowczy, czuły i opiekuńczy- skrzyzowanie komandosa z siostra miłosierdzia. Czy to nie trudne...? Ja tam wole byc kobieta
*Apple
Wysłany: 2007-05-20, 14:44
Wolałabym być chłopcem, gdyż oni mają się dwa razy lepiej. Po pierwsze nie mają tylu problemów kobiecych, po drugie mogą robić, co im sie żywnie podoba, po trzecie większość uchodzi im na sucho, po czwarte mogą sobie jechać na wyprawę rowerową dookoła Polski sami, po piąte mogą się prawnie bić, po szóste nie są tak często obgadywani, po siódme łatwiej im dostać robotę i zdać prawko, po ósme są głową rodziny, po dziewiąte nie muszą się,aż tak troszczyć o wygląd jak kobiety i po 10, 11, 12, 13.... mają w życiu o wiele łatwiej!!!!!
Ale co tam! Ja jestem dziewczyną i musiałam się z tym pogodzić. Przynajmniej godnie reprezentuję swój stan i przynoszę chlubę naszej rasie
Wysłany: 2007-05-20, 17:30
Święta, omg bejbe, jak wpadlas na taki temat?
Oczywiscie ze wolala bym byc mezczyzna. Mogla bym sie drapac po jajach, nie musiala bym lykac tabletek by nei zajsc w ciaze, najlepiej gdybym byla bladynem, bo oni sa faworyzowani [stereotyp te sprawy], poza tym nikt nie nawal by mnei dziwka gdybym szalala to z jednalaska to druga, tylko prawdziwym ogieram [ihaa], nie musiala bym krys swojej glupoty, nie musiala bym byc odpowiedzialna, myslec logicznie a co najwazniejsze nie martwila bym sie, nie przejmowala innymi i co najfajniejesze [no to akurat i tak mam jako kobieta] miala bym wszystkich w dupie.
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 798 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-05-20, 17:54
Kocham być kobietą. Nie musze udawadniać że jestem szyba, silniejsza i mam większego. W sytuacjach gdy nie mam ochoty czegoś zrobić udaje nie zaradną życiowa i zaraz znajduje się taki który mi pomoże. I tak naprawdę każda kobieta jak się postara może rządzić tabunem facetów.
Apple napisał/a:
Wolałabym być chłopcem, gdyż oni mają się dwa razy lepiej. Po pierwsze nie mają tylu problemów kobiecych, po drugie mogą robić, co im sie żywnie podoba, po trzecie większość uchodzi im na sucho, po czwarte mogą sobie jechać na wyprawę rowerową dookoła Polski sami, po piąte mogą się prawnie bić, po szóste nie są tak często obgadywani, po siódme łatwiej im dostać robotę i zdać prawko, po ósme są głową rodziny, po dziewiąte nie muszą się,aż tak troszczyć o wygląd jak kobiety i po 10, 11, 12, 13.... mają w życiu o wiele łatwiej!!!!!
To stereotypy. Zawsze robie co mi się żywnie podoba i nikt mi złego słowa nie powiedział. Większość rzeczy uchodzi mi no sucho, na wyprawę rowerowa się nie wybieram ale mam motocykl, w dzieciństwi tłukłam się jak najęta i mam wrażenie że do tej pory nie wielu facetów by mi sprostało. mam prawko A i B - wcale nie było trudno, wygląd nie jest moim zmartwieniem a mam opinię interesującej. Kobieto doceń to że może kiedys dla jednego Twojego spojrzenia fececi będa w stanie zrobić z siebie durniów.
Jak dla mnie to chyba coś najcudowniejszego w byciu kobietą, nosić pod sercem maleństwo...
Jest mi dobrze w byciu kobietą! Myślę, że i kobietą i mężczyzną jest trudno być. Każdy ma jakieś obowiązki, wady zalety które pomagają lub stwarzają problemy.
Wysłany: 2007-05-20, 18:10
Mordred napisał/a:
Apple napisał/a:
po dziewiąte nie muszą się,aż tak troszczyć o wygląd jak kobiety
a wam ktoś każe?
O juz nie przesadzaj. To jest presja społeczna i co niektóre jej ulegają.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Wysłany: 2007-05-20, 18:24
Nie musze odpowiedziałam na nie w pierwszym poście.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1193 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2007-05-20, 18:32
Ja dochodze, dochodzę, dochodzę o ! doszłam
do wniosku że z obojniackiego punktu widzenia jaki teraz posiadam nie mozemy mowic komu jest lepiej, bo i tak mamy mozliwosc sprawdzenia sie w jednej płci. Chyba, że sobie zrobimy dla jaj <w przenosni i dosłownie> operacje.
Dlatego, ze jestem kobietą to utrzymuję się wersji że lepiej jest być dziewczynką :p
1. Kobieta może ciekawiej się ubierać, spodnie, spódnice, mini, nie musi się dusić w spodniach czy spodenkach.
2. Kobieta może założyć bikini i prezentuje się znacznie lepiej na plaży niż facet w gocioch ^^
3. Kobieta może urodzić nowego truczłowieka, może poczuć jak ktoś nowy oddycha, rozwija się w niej.
4. Kobieta moze przeżywać parę orgazmów pod rząd.
5. Kobieta jest silniejsza psychicznie.
6. Kobieta jest zgrabniejsza.
7. Kobieta ma fajniejszy tyłek !
8. Kobieta nie musi iść do wojska, chociaż przydałaby się nam taka miesięczna musztra.
9. Kobieta ma okres i zawsze może swoje złe samopoczucie i fochy zwalić na to, że przyżywa menstruacje.
10. Kobieta widzi pod kątem 360 stopni.
11. Kobieta jest bardziej zmysłowa gdy tanczy.
12. Kobieta może za sprawą paru kosmetyków, lekkiego cieńcia włosów zrobić ze sobą nowe cudo.
13. Kobieta ma w sobie więcej rozwagi i wrażliwości.
14. Kobieta ma ładniejsze piersi.
15. Kobieta ma lepsze biodra.
16. Kobieta ma ładniesze oczy.
17. Kobieta lepiej całuje xD
18. Kobieta ostrożniej prowadzi samochód.
19. Kobieta milej się uśmiecha.
20. Kobieta to puch marny, który umie przeciwstawić się wszystkiemu i tak postawić na swoim !
Kobieta to ja
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
a ja wole być dziewczyną, moge bezkarnie beczec, raz na miesac przez tydzien ne cwiczyc na wfie, moge stać się piękniejsza niż jestem za pomocą kilku kosmetyków,
jednak zazdroszcze chłopakom tego że jeśli sie chłopak interesuje sportem to ok, a jak ja to tylko robie to poto żeby zaimponować chłopakom i nie mam znajomych ze wspólną pasją
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
facet za:
+ nie rosna mu piersi
+ nie chodzi w ciazy
+ nie miesiaczkuje
zgadzam sie i dodaje :
-moze bez problemu chodzic noca po miescie i jedyne czego moze sie obawiac to kradzizy
-w dziecinstwie pozwala mu sie na wybryki,bo przeciez to naturalne ,ze chlopiec musi czasami "odreagowac"
-moze uprawiac seks ile dusza zapragnie i nikt nie nazwie go dziwka
jeszcze dodam - sikaja na stojaco, a dziewczyna musi kucac, kiedy trzeba sie wysikac gdzies gdzie nie ma toalety... maja lepiej...
mimo ze maja lepiej nie chcialabym byc facetem, bo bylabym gejem
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Wysłany: 2007-05-20, 20:54
lenka napisał/a:
eszcze dodam - sikaja na stojaco, a dziewczyna musi kucac, kiedy trzeba sie wysikac gdzies gdzie nie ma toalety...
Zapomniałaś o tym ze moga wysikac swoje imie na śniegu. Co nie oznacza ze chciałabym zostać facetem.
Wiek: 12 Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 313 Skąd: Sankt Petersburg
Wysłany: 2007-05-20, 22:58
Co tu dużo gadać - o kobietach mogę przeczytać mnóstwo książek, oraz obserwować i żyć z nimi bezustannie przez pół życia i tym samym wytyczyć plusy i minusy aspektów ich bytu, ale nigdy nie stwierdzę czy kobietą jest być lepiej, bo po prostu się nie przekonam na własnej skórze. To tak jakby przeciętny Kowalski twierdził że granie na scenie przed stutysięczną widownią jest na pewno niesamowite, a tak naprawdę nigdy go nie zaznał.
Mnie w skórze faceta jest dobrze. Tyle w temacie.
_________________ All that we see or seem, Is but a dream within a dream
*faris
Wysłany: 2007-05-21, 13:29
Jatam jakiś ciągotek do zmieniania płci nie mam. Tak że uważam, że lepiej być kobietą.
Bo :
simarik napisał/a:
Kobieta nie musi iść do wojska, chociaż przydałaby się nam taka miesięczna musztra.
Kobieta ma okres i zawsze może swoje złe samopoczucie i fochy zwalić na to, że przyżywa menstruacje.
Wróżbiarka napisał/a:
Nie musze udawadniać że jestem szyba, silniejsza i mam większego. W sytuacjach gdy nie mam ochoty czegoś zrobić udaje nie zaradną życiowa i zaraz znajduje się taki który mi pomoże.
Itd, itp...
Mi tam jest dobrze. Ładny uśmiech, duże oczka i wszystko moje xD
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.