Forum Dyskusyjne :: Kobiety w wojsku ?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: hr statistica

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kobiety » Kobiety w wojsku ?

Kobiety w wojsku ?
Autor Wiadomość

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-09-09, 08:15   

moo napisał/a:
samo to, że chcą iść jest dowodem odwagi.

Co to za odwaga ? Praca jak każda inna. To oznacza że policjantki są odważniejsze od policjantów ?

Cytat:
dowódca - dowódczyni.

Sprawdź w słowniku. A potem podaj źródło że taka odmiana jest możliwa.

Właściwie to jak tylko pojawi się Prymas to pewnie rozstrzygnie czy ta forma jest poprawna.
Ostatnio zmieniony przez Wróżbiarka 2007-09-09, 08:20, w całości zmieniany 2 razy  

moo 

Wysłany: 2007-09-09, 08:20   

chodzi mi o to, że są odważniejsze od innych kobiet.

może i nie ma w słowniku, ale psycholożki czy ginekolożki też kiedyś nie było. te odmiany są nowe.

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-09-09, 08:23   

Cytat:
chodzi mi o to, że są odważniejsze od innych kobiet.

A może tylko bardziej zdeterminowane ? A może mają taki a nie inny pomysł na życie ? To co mężczyźni którzy idą do wojska są odważniejsi od tych którzy nie idą.

Decyzja o pójściu do wojska nie ma nic wspólnego z płcią tylko z charakterem.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

moo 

Wysłany: 2007-09-09, 08:26   

nie mówię o płci. jestem za równouprawnieniem tak na marginesie.

nie wiem co nimi kieruje przy takim wyborze, ale takie jest moje zdanie.

Otoma 

Wysłany: 2007-09-27, 22:46   

Kiedyś bardzo chciałam iść do wojska, ale nie uważałam że to mój "patriotyczny obowiązek" tylko po prostu chciałam zakosztować takiego życia :) nawet dostałam się na AON do Wwa na bezpieczeństwo narodowe, ale nie poszłam tam w końcu z innych przyczyn i nie żałuję jak patrzę na nasz ówczesny rząd, bo jeszcze bym kogos skrzywdziła :D

oficerka 

Wysłany: 2007-09-28, 13:08   

Mnie się marzy wojsko xD. Jakoś lubię takie coś: mundury, karabiny, czołgi :D .
Jeżeli jesteś
Aniołem..."
,

---------------------------------------------------------

Pysytryk xD

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-09-28, 14:26   

oficerka napisał/a:
Mnie się marzy wojsko xD. Jakoś lubię takie coś: mundury, karabiny, czołgi .
xD tylko ze to nie tylko to, to duuuuuzo terorri, przepisow, duzo ciwiczen... zanim CI pozwola obslugiwac bron to inie troszke czasu xD i wojsko nei polega jednak tylko na lataniu z karabinem i jezdzeniu czolgiem.
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

oficerka 

Wysłany: 2007-09-29, 20:00   

luba napisał/a:
xD tylko ze to nie tylko to, to duuuuuzo terorri, przepisow, duzo ciwiczen... zanim CI pozwola obslugiwac bron to inie troszke czasu xD i wojsko nei polega jednak tylko na lataniu z karabinem i jezdzeniu czolgiem.

ojj wiem ; P. Ale troche fantazji sie przydaje ^^.
Z przepisami by się jakos wstukało do łba ; >
Jeżeli jesteś
Aniołem..."
,

---------------------------------------------------------

Pysytryk xD

Mariens 

Wysłany: 2007-10-21, 23:11   

Ja to nie wiem po co wogole wojsko dla kobiet !

Żyletka 

Wysłany: 2007-11-14, 18:01   

Moja siostra jest w siłach zbrojnych w Arizonie. Rządzi 50 facetami. Takiej to dobrze xD Mnie taka praca/pasja/czy coś nie kręci xD

apadak 

Wysłany: 2007-11-14, 19:29   

Wosjko to bardzo zlozona organizacja i ma wiele zastosowan nie tylko samcze zarzynaie sie wiec napewno jest miescie dla kobiet i wazne rzeczy ktore moga robic lepiej niz mezczyni albo na rowni z nimi.. jak jest kompetetna nadaje sie i chce tego to taka kobieta moze wyjsc wojsku tylko na dobre..
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992

hazard69 

Wysłany: 2007-11-14, 22:31   

no sa komisje wojskowe dla kobiet :P ale jakos nie widzi mi sie kobieta z karabinem :) jako pielegniarka jak najbardziej czy w jakiejś innej funkcji

mój rodzony brat siedzi teraz 2 rok w iraku i nie narzeka ja osobiscie tez mysle zeby zaraz po wojsku isc na zawodostwo

Ostatnio zmieniony przez hazard69 2007-11-14, 22:34, w całości zmieniany 1 raz  

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2007-11-17, 14:09   

Ja chciałam i chcę isć do wojska. Po skończeniu studiów chcę iść do szkoły oficerskiej. A narazie spełniam swoje marzenia w hobby

szyszka1212 

Wysłany: 2007-11-21, 19:43   

JA tam myśle że to jest calkiem spoko..... :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra:

missile 

Wysłany: 2007-12-22, 22:39   

Temat jak dla mnie pisany:)
Od dziecka mi się marzy mundur...heh za jakiś czas zamierzam ubiegać sie o miejsce w wyzszej szkole oficerskiej wojsk lądowych na krztałcenie kadr oficerskich:) Wiem czego chcę,postawiłam sobie cel do którego zamierzam dojść nawet jeśli mam rozpychać się łokciami...I w tym zawodzie nie zamierzam siedzieć na tyłku i wypełniać papierków.Każdy uważa że mam predyspozycje do bycia oficerem.
Uważam że to zawód dla osób i dla kobiet którym to jest potrzebne do spełnienia.A nie dla panienek którę idą do woja bo mają takie widzimisie...

To honor,pasja,zespół,,braterstwo.przyjaźń,SIła charakteru,Siła Celu.Docenienie życia.
Ja tam wiem czego chcę i wiem że jestem w stanie dużo wycierpieć i dużo poświęcic po to żeby się spełnić...Chciałabym poznac ludzi którzy mają takie nastawienie jak ja.

[ Dodano: 2007-12-22, 23:12 ]
A ja się widzę właśnie z karabinem.Kurde najlepiej przy boku m4A1m203 albo mojego ukochanego AK47 :) Wiem niejeden kumpel mi powiedział że mam świra na tym punkcie ale każdego coś kręci...Mam w domu takie fajne 3 wiatrówki krótkie.Teraz zamierzam kupić czwartą ale już długą...Jedna wisi na ścianie jako ozdoba mojego pokoju ale zabrali mi śrót po tym jak sąsiadom ze złości szyby powybijałam heh... Ogólnie na codzień nie pykam bo niestety nie mam czasu i warunków heh ale jak jadę na urlop to zawsze:) :hurra:

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2007-12-23, 19:02   

Wróżbiarka napisał/a:
Jakoś nie wyobrażam sobie jak jakiś sierżant wrzeszczy na mnie że mam np: wstać.

Mikt by na Ciebie nie wrzeszczał, wyleciałabyś z łóżka i sen by się skończył :)

missile 

Wysłany: 2007-12-23, 21:07   

Wróżbiarka napisał/a:
Jakoś nie wyobrażam sobie jak jakiś sierżant wrzeszczy na mnie że mam np: wstać.

No właśnie i już się nie nadajesz na kobiete do mundurku...Dyscyplina jest wymagana:)

Galaxy 
mała wielka dusza

Wysłany: 2007-12-28, 11:04   

Kiedyś bardzo poważnie myslałam o wojsku. Odwiodły mnie trochę realia. Ale nadal imponuje mi i pociąga praca np. w siłach powietrznych... Mimo to chyba jednak zostane przy chirurgii :) chociaż... kto wie jak się sprawy potoczą:D

missile 

Wysłany: 2007-12-28, 16:55   

Tak wojsko ma swoje ciemne strony,niestety czytałam o tym i rozmawiałam z paroma osobami...Tez się na początku ale teraz już jest normalnie,i dalej mam taki zapał jaki miałam....

Odpowiedz do tematu