Forum Dyskusyjne :: Feministki

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kobiety » Feministki

Feministki
Autor Wiadomość

wampirzyca:) 

Wysłany: 2005-11-24, 21:05   Feministki

Czy feministki psują kobiecość?Jaki jest wasz stosunek do kobiet dbających i ubiegających sie o swoje prawa?

#deela 

Wysłany: 2005-11-24, 22:15   

teraz to juz krzykactwo i przesada... prawnie kobiety sa rozne w zmiany w mentalnosci................. o to trzeba walczyc w kazdej "malej ojczyznie" wrzaski ze kobiety sa dyskryminowane nic nie pomoga, jak kobiety na to pozwalaja

Jastina 

Wysłany: 2005-12-06, 11:43   

Feministki ok.....ale bez przesady!!!!Deela ma racje teraz femin izm jest zdecydowanie przereklamowany -poprostu na pokaz.....
a jeszcze bardziej denerwują mnie pseudo feministki!!!!! i po co takie zamieszanie robic wokół siebie a tak naprawde nie miec o tym zielonego pojęcia????? :orany: wiem cos o tym bo mam taka pseudofeministyczna kolezanke..... i :/ zal mi jej :looka: jest poprostu załosna :]

czubek :P 
"swistu"

Wysłany: 2005-12-06, 14:45   

fuck :/ feministki mnie przesladują na każdym forum :zdziwko:
na szczęście w tym środowisku też znam kilka osób więc chyba nie będzie tak Ąle ;)
pozdro dla wszystkich feministek na tym forum :oczami:
Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)

Dziękuje!

Jastina 

Wysłany: 2005-12-06, 15:42   

czubek :P napisał/a:
pozdro dla wszystkich feministek na tym forum

a są tu takie????????????? :] no ujawnic sie!!!!!!!!! ;) :rotfl:

"swistu"

Wysłany: 2005-12-06, 15:54   

ja palcem nie bede pokazywać ;)
Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)

Dziękuje!

AnUsIa17 
:*:*:*

Wysłany: 2005-12-06, 18:16   

Jastina napisał/a:
a są tu takie????????????? no ujawnic sie!!!!!!!!!

no wlasnie.. tu takich nie ma ;)

ja palcem nie bede pokazywać

to moze pokaz zebysmy sie dowiedzieli.. heh :)

Jastina 

Wysłany: 2005-12-06, 18:37   

ja palcem nie bede pokazywać

tak ładnie Cie prosimy Czubeczku pokaż :hyhy: :hyhy: :hyhy:

"swistu"

Wysłany: 2005-12-06, 19:59   

Zydu jest od zdradzania tajemnic :P :rotfl: ;)

Dziękuje!

kotlecik 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2005-12-06, 20:01   

niepowiem :rotfl: wstydze sie :zawstydzony:

Jastina 

Wysłany: 2005-12-07, 10:43   

No dobra czyli cos tu jest nie tak skoro sie tak wstydzicie.... :roll: czyli do głowy przychodfzi mi jedna mysl :twisted: a moze to wy jestescie tymi feministkami???????? :lol: :lol: :lol: tylko sie dobrze maskujecie :P

"swistu"

Wysłany: 2005-12-07, 10:49   

o kurcze :shock: jakie filozoficzne rozwazania :roll: az tak ze mna nie jest :wink:
po prostu mama mnie uczyla ze nie ladnie jest pokazywac na kogos palcem :P

Dziękuje!

AnUsIa17 
:*:*:*

Wysłany: 2005-12-07, 12:26   

po prostu mama mnie uczyla ze nie ladnie jest pokazywac na kogos palcem

no tak mamy trzeba sie sluchac... :D ale mozesz zrobic wyjatek i nam pokazac.. :lol:

"swistu"

Wysłany: 2005-12-07, 14:01   

chcialbym dodac ze moja mama nie jest feministka (chyba ;) )
z tego co pamietam to nawet jedna z dziewczyn na tym forum ma taki podpis pod nickiem ;)
powiem jeszcze ze nie powiem ktora z was jest feministka bo mi sie potem administratorstwo do dupy dopier*** (joke ;) )

Dziękuje!

wampirzyca:) 

Wysłany: 2005-12-07, 15:50   

Cytat:
nie powiem ktora z was jest feministka bo mi sie potem administratorstwo do dupy dopier***

Do**** sie ta opsoba która to zaboli :wink:
A co do adminów to tylko jedna jest tu kobieta.
Zareczam za Michała ze to facet :wink:
Wiec wszystko jasne. 8) 8) 8) 8)

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2005-12-07, 18:56   

Dzisiejsze feministki nie walczą już o równouprawnienie, odnoszę wrażenie, że one chcą po prostu poczuć władzę i mieć wpływy większe, niż mężczyĄni. - Wtedy też nie byłoby tak do końca sprawiedliwie. :P Gdzieś kiedyś przeczytałem określenie, że feministki to "męskie szowinistyczne świnie płci żeńskiej". :P
Z fenimizmem kojarzy mi się jeszcze taka mała historyjka... Moja siostra lubi poglądy feministek (pomimo, że w sumie sama nią nie jest), więc zabrała swojego chłopaka na jakąś manifestację, na której miały one publicznie wyrazić swoje poglądy. W pewnym momencie chłopak wstał, podszedł do tego tłumu feministek, rozpiął rozporek, wyjął "interes" i zaczął oddawać mocz krzycząc przy tym "sikam na wasze poglądy!". Feministki zaczęły krzyczeć, rozgromiły się w popłochu i ślad po nich nie został. :P
W tym momencie chłopak zaczął śmiać się jak opentany, a siostra tak się na niego wqu*viła, że do dzisiaj mu nie wybaczyła (dzisiaj jest to już jej były, ale z innych powodów). :P

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2005-12-25, 22:56   

pozdro dla wszystkich feministek na tym forum :oczami

haha dzieki :roll:
Jastina napisał/a:
no ujawnic sie!!!!!!!!!

tak,slucham?
Prymas napisał/a:
Dzisiejsze feministki nie walczą już o równouprawnienie, odnoszę wrażenie, że one chcą po prostu poczuć władzę i mieć wpływy większe, niż mężczyĄni. - Wtedy też nie byłoby tak do końca sprawiedliwie.
naparwde,mozesz mi wierzyc,ze nie o to nam chodzi :)
Prymas napisał/a:
męskie szowinistyczne świnie płci żeńskiej".
jezeli walka o akceptacje kobiet dzialajacych w sferze publicznej to swinstwo,to owszem,jestem szowinistka
Prymas napisał/a:
zabrała swojego chłopaka na jakąś manifestację, na której miały one publicznie wyrazić swoje poglądy. W pewnym momencie chłopak wstał, podszedł do tego tłumu feministek, rozpiął rozporek, wyjął "interes" i zaczął oddawać mocz krzycząc przy tym "sikam na wasze poglądy!". Feministki zaczęły krzyczeć, rozgromiły się w popłochu i ślad po nich nie został.
Rozgromily sie?W takim razie nie rozumiem ich,byc moze nie dorosly jeszcze do dyskusji tak tak drazliwe tematy...Co do tego chlopaka to uwazam, ze nie potrafil przedstawic odpowiednich argumentow.Tak zwany "interes" moze i byl ciekawy,ale mezczyzna takim zachowaniem pokazal swoj poziom.A byl on niski.
Who's playing tricks on me?"

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2005-12-25, 23:20   

Świętoszka napisał/a:
nie potrafil przedstawic odpowiednich argumentow

"Interes" faceta to naprawdę mocny argument. :lol: Czegóż trza więcej?
Nie no, żartuję. Mógł podejść do tego bardziej dyplomatycznie, ale wiesz, facetom nieraz głupota w głowie (kobietom zresztą też).

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2005-12-25, 23:25   

Prymas napisał/a:
Interes" faceta to naprawdę mocny argument

nie zaprzeczam :wink:
Prymas napisał/a:
Mógł podejść do tego bardziej dyplomatycznie, ale wiesz, facetom nieraz głupota w głowie (kobietom zresztą też).

niekoniecznie dyplomatycznie.Mogl wyrazic wprost swoja opinie,ale uzywajac odpowiednich argumentow.W koncu nie mozna dojsc do porozumienia bez dyskusji...A sposob w jaki sie zachowal tak naprawde tylko jego osmieszyl.
Glupota w glowie?mozliwe...kazdy sie w takim momencie tlumaczy,ze jest tylko czlowiekiem :lol:
Who's playing tricks on me?"

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2006-01-06, 01:44   

Świętoszka napisał/a:
Mogl wyrazic wprost swoja opinie,ale uzywajac odpowiednich argumentow.

w takiej sytuacji byloby tylko "bla bla bla" i facet nie doszedlby do glosu nawet, tez mi rownouprawnienie ;-] . a interesem, jak to ujmujecie, zalatwil sobie wolna droge do mozliwosci ekspresji swoich pogladow xD .

faktycznie dzisiejsze feministki coraz czesciej szukaja dziury w calym. kiedys walczyly o prawo glosu, teraz w kazdym spojrzeniu kolegi z pracy, ktory zwyczajnie patrzy im sie na tyłek bo mu sie podoba (to chyba normalne, wy tez to robicie ;-] ) dopatruja sie mozliwosci pozwania go o molestowanie. prosze bez przykladow faktycznego molestowania, bo mlodzi mezczyzni doswiadczyli tego, kto wie, moze i wiecej.

biorac pod uwage WSZELKIE konsekwencje zycia w PELNEJ rownosci obu plci prosze mi wytlumaczyc, czemu facet mialby przepuszczac takowa w drzwiach, kupowac kwiaty i zapraszac do kina? czemu nie ona? bo to nalezy do zasad dobrego wychowania? taaak... czy wiec to oznacza, ze kobiety sa gorzej wychowane? nieeee... czemu u mnie w domu to ja rąbie drewno, a nie moja siostra? uwarunkowanie fizyczne powinno mnie do tego wręcz gnać? nieprawda, gdyby kobieta chciala, bylaby silniejsza. to nalezy do zasad dobrego wychowania, zebysmy odwalali najciezsza robote?

ehh... sam sie zamotalem, bo pozno juz jest, ale w skrocie chodzi mi o to - bardzo szanuje kobiety, tylko ze gdyby bylo tak, jak one by tego chcialy, to zenska czesc globu zajmowalaby kierownicze stanowiska i obcasami deptala po palcach u rak co ambitniejszych plemnikodawcow probujacych wspiac sie na drabinie sukcesu wyzej niz one, my za to jako tania sila robocza przerzucalibysmy wegiel w zakladach ogrzewajacych domy naszych zdobywczyn swiata. zycie nie byloby normalne, gdyby kobiety doszly do swoich prawdziwych pragnien. nie twierdze, ze faceci byliby lepsi. chociaz nie, moze byliby - na wasze mieszkania trzeba wiecej wegla, zmarzluchy ;-p .

ps: jak to, nie znacie najwiekszego feministy? a Jej Wysokosc z "Seksmisji"? ;-C

Odpowiedz do tematu