Mam pytanie, poniewaz wybieram się z koleżanką do kosmetyczki na depilacje woskiem, to jak długie mam "zachodowac" włosy? Czy włosy mogą byc tylko za krótkie do depilacji, czy też mogą być za długie? Może któraś z was była, jak wrażenia? Długo nie odrastały nowe włosy?
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
miss irony napisał/a:
jak długie mam "zachodowac" włosy?
.. a po co je chodować ? :p
A nie czasem hodować ?
Poczytaj na ten temat w necie, najwięcej się dowiesz.
_________________ "Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky …
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace."
jak sie juz chce wydawac kase za cos co trwa kilka dni i boli.. to juz chyba lepiej wydac kase na laserowa.. ja bym nie poszla na jakis wosk do kosmetyczki ani sama nie bede robic o jaaaaaaaaaa nie. zdecydowanie nie jestem masochistka. mam krem do depilacji i maszynke;[ i daje rade bez boolu hehe
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2266 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-05-10, 07:43
depilując sobie nogi woskiem zostawiam włoski ługości około 3-5 mm.
ponadto nie zgodzę się, że pomaga na krótko, w moim przypadku spokój trwa grubo ponad tydzień.
ankat, wydaje mi się, że masz problemy z rozumieniem tekstu czytanego.
poieram depilacje! po goleniu czasem wyskakuja mi male krostki,jak ktos nie umie sie golic to mozna sie nabawic zapalenia mieszkow okolowlosowych..nie wyglada to apetycznie!
Wysłany: 2007-05-10, 11:57
miss irony napisał/a:
to jak długie mam "zachodowac" włosy? C
pozapuszczaj z... ponad 3 tyg, im dluzsze tymlepiej, ale bez przesady;
miss irony napisał/a:
Czy włosy mogą byc tylko za krótkie do depilacji, czy też mogą być za długie?
Moga, jak masz za dlugie to bardziej boli...
miss irony napisał/a:
Może któraś z was była, jak wrażenia
Nie jest zle, chodze co 2 miesiace, kkwestia przyzwyczajenia, najgorzej na lyydkach; w okolicy bikini zazwyczaj jest uzywany inny wosk ktory powoduje ze bol jest porownywalny do zdzeirania plastraze stopy po odciskach;
miss irony napisał/a:
Długo nie odrastały nowe włosy?
po pierwszym razie 3 tyg, chodze od okolo 2 lat i aktualnie wystarczy raz na 2 miesiace
Bywam.
Tyle, że musisz przyjść z dłuższymi włoskami, by wosk mógł chwycić.
Najbardziej boli depilacja pach. Ale z czasem skóra się przyzwyczaja.
;]
A efekt? Starcza na długo. Lepiej niż maszynką.
_________________ 'Staję tak czasem
w środku dnia
na białej ulicy
i zakrywam ręką usta
Nie mogę przecież
krzyczeć'
Dziewczynko widać, że nie masz obeznania w temacie. Depilatorem boli duzo bardziej i wydepilowanie zajmuje dużowięcej czasu. Oczywiście porownuje tu depilacje w domu depilatorem i depilacje woskiem u kosmetyczki.
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2266 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-05-27, 07:39
miss irony napisał/a:
Depilatorem boli duzo bardziej
za pierwszym razem, później skóra już przyzwyczaja się do tego uczucia i można śmigać z depilatorem spokojnie. Kwestia wytrzymania właśnie tego pierwszego razu.
za pierwszym razem, później skóra już przyzwyczaja się do tego uczucia i można śmigać z depilatorem spokojnie. Kwestia wytrzymania właśnie tego pierwszego razu.
O tak. Ja też już większego bólu nie czuje.
_________________ Bullshit.
*Apple
Wysłany: 2007-06-14, 14:55
Magda napisał/a:
Kwestia wytrzymania właśnie tego pierwszego razu.
Serio? To muszę się przełamać, bo raz spróbowałam i doszłam do wniosku, że to sadomachizm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.