To zależy. Chyba najszybszy sposób to golenie maszynką. Ale ma taką wadę że włoski odrastają szybko i wydają się być "twarde". Wosk albo depilator daje efekt bardziej długotrwały, ale to metoda dość bolesna.
Wszystko zależy jeszcze od tego co zamierzasz depilować.
Maszynka niesie za sobą niebezpieczeństwo wrastania włosków. Jak dla mnie wosk jest najlepszy, ale boli. Aczkolwiek, jeśli się przyzwyczaisz to da sie zniesc ból.
Maszynka niesie za sobą niebezpieczeństwo wrastania włosków.
To dziwne co twierdzisz, bo oglądałam program na temat tepilacji, a tam pani kosmetyczka powiedziała, że właśnie częste używanie wosku powoduje wrastanie włosów.
Lady Honey napisał/a:
Maszynka niesie za sobą niebezpieczeństwo wrastania włosków.
To dziwne co twierdzisz, bo oglądałam program na temat tepilacji, a tam pani kosmetyczka powiedziała, że właśnie częste używanie wosku powoduje wrastanie włosów.
Hm..ja właśnie czytałam gdzieś o tym, że używanie maszynek powoduje wrastanie. Zresztą mniejsza, media kłamią Ja przyzwyczaiłam się już do wosku.
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1193 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2007-07-31, 12:19
veet, tanita, soraya, eveline, ziaja, joanna, dax, bielenda, sally hansen
czesc dowodzących "jednostek". ktore pomagają pozbyć się włosków nie tylko kobieciskom ;]
wybór metody jest podobny do wyboru metody antykoncepcji, zawsze trzeba poprzez pryzmat swojego organizmu wybrać najodpowiedniejszą i najskuteczniejszą metodę.
depilatory niektórym kobietą kojarzą się z maszyną do zabijania, nawet te które minimalizują ból są nieodpowiednie.
wosk, często powoduje wrastanie włosków, co wygląda nieestetycznie, może pojawić się zapalenie, bo skóra traktuje wtedy takiego odrostka jako ciało obce i moze byc nieciekawie, wiadomo ze są metody ktore zapobiegają temu, kremy, pumeks, tarki czy inne preparaty, ale jak stosuje sie krem ważna jest systematyczność a tutaj róznie bywa, innym kobietą nie chce się robić ostrego peelingu, wolą np.
maszynką się golić, w błyskawicznym tempie mozna byc piekną gładką i powabną, gdyby nie to ze po krotkim czasie pojawiają sie wloski to bylby wypas ;] a no i porządna maszynka też kosztuje, potem do niej wkłady gdzieś z 40 złotych i wnioskuję że najlepiej się w ogole nie golić xD
jak napisała to Magda, depilator jest najlepszy tam gdzie słońce dochodzi, miejsca intymne krem do depilacji a jak ktoś ma coś na twarzy niewygodnego to skuteczne rozjaśniacze sally hansen dostepne już od 30 zlotych ;P
człowiek całe życie się goli i tak owłosiony umiera ;]
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
Wlasnie zmienilam maszynke do golenia na depilator. Jestem aktualnie w polowie lydki pierwszej nogi i juz mam ochote sie odurzyc sie czymkolwiek,aby nie czuc tego bolu , czeka mnie jeszcze druga noga i ręce...przerazajaca wizja Jesli chodzi o bikini to czasem wosk,czasem maszynka. Pachy maszynka. Raz wyprobowalam krem do depilacji i osobiscie nie odpowiada mi ta opcja, takze wiec.. tuba lezy od kilku lat.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
ja osobiśce od niedawna krem, choć trzeba go dwa razy uzyć żeby zadziałał dobrze, wcześniej maszynka... próbowałam depilatora, ale nie... na wosk czy tą mase cukrową nie mam odwagi
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 798 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-08-14, 08:24
Raczej maszynka chyba że mam czas to kosmetyczka i depilacja woskiem
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.