dokładnie. ja nie narzekam na swoja cere, aczkolwiek przed okresem powstaja nie wielkie zmiany. dlatego stosuje jakieś tam pierdoły na te przypadłości młodości
_________________ All good things come to an end...
;]
Wysłany: 2007-06-30, 17:29
Jollitka napisał/a:
Jaki macie sposób by pozbyc sie niewielkiego trądziku? Może jakieś kremy
tak szczrez nie mam- co kuppie jakis zel czy krem pomaga tylko na chwile...
najlepiej isc do dermatologa, bardziej ci pomoze...nawet jesli to tylko lekki tradzik...
_________________ "Człowiek na starość przypomina emerytowanego aktora, który siedzi na widowni i smętnie spogląda jak jego ulubione role gra kto inny."
Magdalena Samozwaniec
p_132
Wysłany: 2007-07-01, 09:46
ja proponuję iść do dermatologa i poprosić o kurację tabletkami, dzięki czemu można się na całe życie pozbyć trądzika i nigdy już go nie będzie (kuracja - ok. 3-4 tabletek w cenie ok. 3000-4000zł) drogie, ale najskuteczniejsze, udowodnione, żadnych niepożądanych objawów nie ma ani nic, tak że jak się ma kasę to warto zainwestować w siebie.
Wysłany: 2007-07-01, 10:22
p_132 napisał/a:
kuracja - ok. 3-4 tabletek w cenie ok. 3000-4000zł)
tylko ciekawe co ma zrobic ta osoba ktora nie ma tyle kasy...
_________________ "Człowiek na starość przypomina emerytowanego aktora, który siedzi na widowni i smętnie spogląda jak jego ulubione role gra kto inny."
Ja tam używam kremu i żelu. Firma chyba LA ROSHE-POSAY albo cos tam takiego na kuracje trodzikową. Ale i tak w moim przypadku działa tylko przez chwile i malo trądziku znika
Ja już wyprobowałam maść cynkową i faktycznie jest dobra, a oprócz tego tonik ADONIS mam nadzieje, że nie przekręciłam nazwy. Ten tonik trzeba kupić w aptece, mi pomagał. Teraz już nie mam problemów z trądzikiem ale czasem i tak się przecieram
_________________ Marzenie podąża swoim szlakiem, nawet jeśli uważa się je za myśl.
Wysłany: 2007-07-12, 08:52
1. Maść cynkowa- powinno sie ja stosować punktowo, ja mazałam nia cala twarz. bardziej zapobiega niż leczy.
2. Spirytus salicylowy- raz dziennie na wacik i przetrzeć, straaaaaaasznie wysusza skórę
3. Pasta do zębów . Punktowo! Na własna odpowiedzialność ja spróbowałam... i nigdy więcej
4. Iwostin - tego jest cala seria. Moim zdaniem najlepsza firma produkująca delikatnie działające środki przeciwbakteryjnie
5. Hmm na receptę.. miałam cos...
nemesis napisał/a:
benzacne 5%
.. nie wiem czy nie to? Takie przezroczyste wodniste gluty pomagało
6. Witamina PP
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
.. nie wiem czy nie to? Takie przezroczyste wodniste gluty pomagało
Taki żel benzacne... Miałam, i owszem, ale, chociaż stosowałam punktowo, strasznie mi wysuszał skórę. Długo nie mogłam wyleczyć tego przesuszenia, w końcu ktoś mi poradził, żebym kupiła wodę termalną i pomogło. Przy czym ona także pomaga dbać o właściwy stan skóry.
Chwilowo używam toniku Clearasil (nie mówię, że działa) i kremu dla dzieci z cynkiem (bambino? taki jakiś różowy z misiem, nie pamiętam, jak mu tam ;P) i jest bardzo dobry, choć pod makijaż się nie nadaje. A pasta do zębów stosowana punktowo, jest całkiem niezła ;P.
_________________ Przyspieszyć na MlecznejDrodze, spojrzećz góry,zatęsknić...
Ostatnio zmieniony przez Elle 2007-07-21, 14:03, w całości zmieniany 3 razy
JA używam clean&clear czy jakoś tak:P Tonik i peeling...Jak narazie pomaga(mam nie wielki trądzik bardzoej takie krostki pod skórą),ale kosmetyczka mówiła mi, że raz na 2 miesiące powinno się zmieniać ,bo skóra sie uodparnia... Wcześniej używałam under 20 , ale po za ładnym zapachem to nic w niej nie ma dobrego;)
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1193 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2007-08-02, 08:41
najlepiej ograniczyć do zera słodycze, przyprawy, które pobudzają trądzik "do życia". potem można skorzystać z rady np. aptekarza, który pomoże w wyborze leku - ale to tylko w przypadku gdy trądzik nie jest zaawansowany. najważniejsza jest systematyczność, bo nic nie będzie z kuracji która polega na stosowaniu leku raz na tydzien. gdy trądzik jest mocniejszy należy wybrać się do dermatologa i zasięgnąć jego rady. może zalecić lek, który jest robiony w aptece <takie papki> i są one skuteczne i niedrogie. Można również stosować zabiegi ciekłym azotem, ale to boli i najlepiej wykonywać taki zabieg przed weekendem, bo twarz jest bardzo zaczerwieniona przez około 2 dni. Można stosować terapię hormonalną, tylko jest to dość ryzykowne, bo zawsze źle wpływa na organizm, hamuje lub wyzwala niektóre procesy i do tego nie zawsze skuteczne. Ostatnio więcej również mówi się o leku Noredol, który podobno jest bardzo skuteczny, ale nic tak nie wyrabia opinii człowieka jak poddanie się próbie nowemu doświaczeniu i sprawdzeniu na sobie leku, najmniejsza tubka kosztuje około 50 złotych, mozna więcej poczytać tutaj : noredol.net
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
Na trądzik w większości przypadkow dobrze działa słońce. Opalanie wysusza skore, a tym samym nieco zwlacza objawy łojotoku. ja zawsze w okresie wakacyjnym mam dużo mniejsze problemy z cerą. Tyle, że to raczej nie jest rada na wszystko. Opalanie najlepiej połączyć z lekami, masciami itp.
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
"Na trądzik w większości przypadkow dobrze działa słońce. Opalanie wysusza skore, a tym samym nieco zwlacza objawy łojotoku. ja zawsze w okresie wakacyjnym mam dużo mniejsze problemy z cerą. Tyle, że to raczej nie jest rada na wszystko. Opalanie najlepiej połączyć z lekami, masciami itp."
Jeden wielki mit. Cery tradzikowej nie powinno sie wysuszac -sloncem czy tez kosmetykami. Pomaga to tylko na kilka dni, po czym tradzik pojawia sie znowu,czasami nawet gorszy. Skora broni sie wowczas przed wysuszeniem zdwojona produkcja loju. Osoby z cera tlusta powinny pamietac o regularnym nawilzaniu skory. Nawilzaniu-nie natluszczaniu. Polecam lekkie kremy, ktore nie obciazaja tejze.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.