Do moich rąk trafiła też taka książeczka pod tytułem: Skąd się biorą dzieci" i w niej wszystko było odpowiednio wytłumaczone. Bez bajek o bocianie i kapuście. A poza tym uważam, że dzieciom lepiej tłumaczyć w domu, niż jak mają być uświadomione na podwórku.
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
moje dziecko o dziwo nie zapytało się skąd się biora dzieci w brzuchu (chociaz jestem w ciąży) tylko zapytało się skąd się bierze cielaczek u krówki w brzuszku
Przybiega Jasiu do taty i sie pyta:
- Tato, tato co mam pod spodenkami ??
- Majteczki.
- A pod spodenkami ??
- Ptaszka
Za chwile przybiega Malgosia do mamy i sie pyta:
- Mamo, mamo co mam pos spodniczka ??
- Majteczki.
- A pod spodniczka ??
- Gniazdko.
Po jakiejs godzinie ida do pokoju sprawdzic co robia dzieci. Wchodza, patrza, a tam Jasiu siedzi na Malgosi :
- Jasiu co Ty robisz swojej siostrze ?? - pyta oburzony ojciec.
- Probuje wlozyc ptaszka do gniazdka. - odpowiada Jasiu
Z tego co pamietam to mnie ten kawał uświadomił ;P
_________________ Każda chwila Twojego życia jest ważna...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.