Forum Dyskusyjne :: seks a spowiedź????

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Seks i erotyka » seks a spowiedź????

seks a spowiedź????
Autor Wiadomość

voncuver 

Wysłany: 2008-06-18, 19:39   

ciekawa_swiataa, jak sadzisz ze bedziesz miała długie kazanie od księdza to weź sobie jakąs poduszkę pod kolana:D

ooo 

Wysłany: 2008-06-18, 20:36   

To Wy rzeczywiście jakiś tragicznych tych księży macie... Tam gdzie ja kiedyś mieszkałam byli tacy naprawdę fajni ojcowie franciszkanie, i naprawdę nie trzeba było się nic bać że ojciec będzie krzyczał czy coś takiego... jeszcze nigdy się coś takiego nie zdarzyło, choćby nie wiem jakie grzechy ludzie popełniali... i dzięki temu ludzie chodzą kilka razy w ciagu roku do spowiedzi...
Wracając... życzę ci Ciekawa Świata, żebyś trafiła na jakiegoś takiego fajnego księdza jak ci ww ojcowie:P

voncuver 

Wysłany: 2008-06-18, 20:42   

ooo, szczerze powiedziawszy to z mojej parafii to wiem ze jest jeden taki stary głuchy (kumpel ministrant mi opowiadał ze kiedyś odprawiał mszę i w środku mszy gdzieś wyszedł wszyscy nie wiedzą o co kaman a on po chwili wraca i kończy mszę co się okazało ksiadz poszedł za potrzebą) innych księrzy nie znam nie chadzam do kościoła nie spowiadam się ale słyszałem ze niektórzy księrza są straszni u mojej kumpeli jest ksiadz taki na wsi ze z ambony po nazwisku mówi kto nie był w poprzednia niedziele na mszy

ooo 

Wysłany: 2008-06-18, 20:55   

o Boże... i dziwić się ze ludzie do kościola nie chodzą:/ to widzę że tam gdzie ja chodziłam to jakieś wyjątki same z tych ojców:D bo naprawdę bardzo życzliwi itp byli. i normalnie jak z ludźmi dosłownie o wszystkim sie z nimi gadało:) i tez taki jeden głuchy był... ale on nie spowiadał, własnie dlatego;D, ale wyjść w trakcie odprawiania mszy??xD Ja piernicze... czegoś takiego to jeszcze nie slyszalam xDxDxD

voncuver 

Wysłany: 2008-06-18, 22:22   

ooo, u nas jak jest spowiedz to kumpel ministrant mi mówi ze najwieksza jest frekwencja właśnie do tego księdza bo on nie bardz słyszy a czasem mu zdarzy sie zasnąć to jest ksiadz senior on ma ponad 85 napewno czy wiecej to nie wiem

AngelxD 

Wysłany: 2008-06-19, 20:01   

Heh, u mnie parafia malutka, wiec przy spowiedzi zazwyczaj wielkiego wyboru nie ma. 1ksiadz. Ale znośny, jakoś nigdy specjalnych kazań mi nie nawijał. Powie swoje, odpuka i bez rozczulania. I bardzo dobrze.

Tylko z okazji wiekszych swiąt do parafii przyjeżdża więcej ksieży ze spowiadać. Ale ja i tak do naszego ide, wgl wiekszosć młodzieży tylko do niego chodzi.
No fakt, raz poszłam do innego. Juz to gdzieś pisałam. Kazanie 15-minutowe... Mam pamiętać o Bogu bo sie zatracę...Masakra.

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-06-19, 20:15   !

AngelxD - to według Ciebie spowiedź służy wyłącznie odpuszczeniu grzechów?

Nie zapomniało się czasem, że jednym z podstawowych warunków spowiedzi jest szczery żal za grzechy?

Coś widzę, że niektórzy nawet podstaw już się nie trzymają.
Aby tylko przed innymi "zamarkować" i odbębnić to czy tamto.
Na godzinę do Kościoła, pomarzyć o niebieskich migdałach, a później hulaj dusza piekła nie ma.

*faris 

Wysłany: 2008-06-19, 20:52   

Tabris88 napisał/a:
Nie zapomniało się czasem, że jednym z podstawowych warunków spowiedzi jest szczery żal za grzechy?

Żal za grzechy jak żal za grzechy - ważniejsze jest postanowienie poprawy.
Mumiiiiinki!

voncuver 

Wysłany: 2008-06-19, 21:27   

faris, jak zamierzasz sie poprawić jak nie żałujesz?? ok według mnie to niemożliwe bo najpierw muszę za coś żałować a dopiero potem sie poprawić

najpierw dostajesz ndst a potem się poprawiasz czy od razu się poprawiasz ??

warunkiem spowiedz św tak jak Tabris88, napisał jest szery żal za grzechy a potem mocne postanowienie poprawy

karda90 

Wysłany: 2008-06-21, 13:06   

hm...co do tematu ja zawsze spowiadalam sie z tego ze zgrzeszylam formulowalam to tak :
"byłam nie czysta w myslach i czynach" tylko raz trafilam na ksiedza ktorego interesowalo to co dokladnie robiłam no to odpowiedzialm: wspolzylam przed slubem i koniec tematu ksiadz zlecil oczywiscie pokute i postanowienie poprawy ;)
ja osobiscie tez nie widze nic zlego w seksie z milosci przed slubem w koncu jesli sie kocha to chce sie dac to co ma sie najcenniejszego

AngelxD 

Wysłany: 2008-06-21, 17:19   

Tabris a gdzieś tam wyczytaleś, ze wg mnie spowiedź to tylko odpuszczenie grzechów, bez zalu? Wiesz czy załuje to jest akurat moja sprawa, nie musisz nikogo pouczać czy doinformowywać.

I co ma wspólnego zal za grzechy z faktem, ze sie trafi na księdza ktory nie bardzo przejmuje sie grzesznikiem a spowiedź traktuje jako produkcję taśmową :]

ciekawa_swiataa 

Wysłany: 2008-06-21, 20:54   

karda90 napisał/a:
formulowalam to tak :
"byłam nie czysta w myslach i czynach" tylko raz trafilam na ksiedza ktorego interesowalo to co dokladnie robiłam no to odpowiedzialm: wspolzylam przed slubem

ii nio dzięki Ci karda90 :) :) pomoglas mi hee tez powiem tak jak Ty :) oo to mi chodzilo ;] nio widze mamy podobne zdanie na ten temat :)

chmarcoch 

Wysłany: 2008-07-04, 21:49   

"Być nieczystym w myślach i czynach"
Fajne sformułowanie. Do zapamiętania.
A ty ciekawa_swiata "pochwal się" jak już będziesz czysta dychowo i moralnie i podziel przeżyciami :oczami: Nie chodzi mi o dokładną relację oczywiście z cytatami, ale tak ogólnie :)

ciekawa_swiataa 

Wysłany: 2008-07-05, 09:22   

chmarcoch napisał/a:
A ty ciekawa_swiata "pochwal się" jak już będziesz czysta dychowo i moralnie i podziel przeżyciami :oczami: Nie chodzi mi o dokładną relację oczywiście z cytatami, ale tak ogólnie :)

hehe ok podzielę się, obiecuję ;D;D pozdrawiam:*

xbartxxx 

Wysłany: 2008-07-05, 15:43   

wedlug mnie to sex jest grzechem choc pewny nie jestem

(Sz)Arek 

Wysłany: 2008-07-06, 14:50   

xbartxxx napisał/a:
wedlug mnie to sex jest grzechem choc pewny nie jestem

Tu widać w jakim stopniu jesteś katolikiem i w jakim stopniu przeczytałes powyższe wypowiedzi...

Odpowiedz do tematu