Witam ... mam problem niewiem ile razy ten temat byl walkowany itd ... jesli juz byl z gory przepraszam ... moj problem jest taki ze niewiem co mam robic ... mam 15 lat i masturbuje sie od 5 lat przecietnie raz dziennie czasami wiecej ... otoz chodzi mi o to bo niewiem czy moge to robic czy w przyszlosci moge miec jakies problemy w zwiazku .. bo jak mysle o tym ze moge miec cos takiego to mi dech w piersiach zamiera jesli chodzi o tempo w jakim masturbuje sie ... do ostatniego czasu bylo szybkie ... czytalem duzo w internecie na ten temat ... jedni pisza ze to zle i nalezy z tym skonczyc a drudzy ze w malych ilosciach powolutku nikomu nic nie zaszkodzi ... ja juz sam niewiem ... blagam o wyrozumialosc i pomoc ... prosze
moim zdaniem masturbacja w twoim wieku nie jest niczym zaskakującym... taki wiek... bardzo dużo chłopaków( zreszta dziewczyn też) to robi i uważa to za normalną formę rozładowania napięcia seksualnego... w twoim wieku jestes bardzo silnie pobudzony i łatwo Ci sie podniecić. chociaż sama tego nie robię nie uważam masturbacji za żadne odchylenie od normy... zaskakuje mnie trochę to że tak wczesnie zacząłeś, już w wieku 10 lat.. no i mam pytanie? czy masz obecnie dziewczynę i czy w ogóle miałeś?
hehe :d spoko nie czuje sie urazony ... co do pytania ... taa mialem sporo dziewczyn ... w wczesniejszych czasach .. ale na poziomie tam podstawowki ... wiadomo co to za milosc ... ;] ogolnie mam 1 teraz ale jak narazie bez kontaktu plciowego
Ostatnio zmieniony przez azjata 2006-09-29, 09:11, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 19 Dołączyła: 04 Sie 2006 Posty: 205 Skąd: Małopolska:D
Wysłany: 2006-09-29, 13:58
Masz dziewczyne, ale jemu chyba chodziło o to, ze potrzeba ci :crazysex: z nia:D :lol2: ale.... młody jeszcze troche jestes...;> A masturbowac sie morzesz- a jak bedziesz robił to odpowiednio, to w przyszłosci twoja dziewczyna bedzie zadowolona, keidy dasz jej 5 godzinny maraton:P
_________________ ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...when the sun goes down..."
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...find me inside evry heartbeat... "
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
A właśnie nieprawda, nałogowa masturbacja może doprowadzić do problemów w seksie w przyszłosci, powstarzam nałogowa, bo można sie uzależnić a wtedy klapa, wiem bo mam znajomego lekarza urologa. Ludzie do niego ida z problemami że albo maja za wczesny wytrysk, albo im opada albo za wszybko koncza. I to nie jest jakieś tam pikus cycuś, to może być powazna sprawa.A wina jest monotonna masturbacja. Dlatego ani bym sie nie cieszył ani tego nie lekceważył.
nie mówiąc o tym ze to może zryć banie
Ostatnio zmieniony przez Bango 2006-10-23, 01:42, w całości zmieniany 2 razy
xbartxxx
Najważniejsze żebyś nie doszedł do momentu, w którym "strzelasz ślepakami" xD (shooting blanks)
Uzależnienie od masturbacji? Bhahaha.
Ciężko ustalić tutaj normę.
A jeszcze trudniej dopasować się do partnera w związku z popędem seksualnym.
Monotonna masturbacja - ja tam lubie urozmaicenia (np. sałatka ze świeżych warzyw robi dobrze na żołądek)
Podsumowując chaos, wszystko zależy od psychiki, która jest dość plastyczna. Potrzeba odpowiedniego czasu żeby się uzależnić jak i porzucić "nałóg".
Zatem problem jak najbardziej do rozwiązania. Trzeba ino chcieć.
To nic takiego, w myśl zasady, że organ [b]nie[/u] używany obumiera i odpada, także w tym wieku lepiej to robić, niż nic nie robić, chociaż z tym codziennie to może lekko przesadzasz.
tak częsta masturbacja (i w ogóle masturbacja) może doprowadzić do tego, że w ogóle przestaną Cię interesować dziewczyny, bo nie bedą Ci do niczego potrzebne. Uzależnienie od masturbacji prowadzi do zamknięcia się w sobie i "oderwanie od otoczenia". Nie daje to wiele korzyści (oprócz przyjemności, ale to nie sama przyjemność jest najważniejsza) więc lepioej tego nie robić.
To jest moje zdanie.
_________________ Każda chwila Twojego życia jest ważna...
A masturbowac sie morzesz- a jak bedziesz robił to odpowiednio, to w przyszłosci twoja dziewczyna bedzie zadowolona, keidy dasz jej 5 godzinny maraton:P
Przeczytaj sobie książkę "Sztuka kochania w dwadzieścia lat później" tam sie dowiesz jak sie mozna wytrenować podczas masturbacji
Słyszałem że zagranicą są już sytuacje zrzeszające Onanistów(urządzają m.in. marsze). Czytałem gdzieś że masturbacja nie jest zła dopóki nie czujesz z rączką wiekszej przyjemności niż z kobietą(wtedy sie powinno leczyć).Co wiecej onanizowanie może spowodować lepsze poznanie swojego ciała
_________________ "Jestem śląskie dziecko, i Ślązakiem zginę
Kocham śląską ziemię, i śląską krainę"
J. Ligoń
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.