Forum Dyskusyjne :: (ręceprecz odtybetu) :: Masturbacja
Profesjonalne pozycjonowanie strony internetowej.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Seks i erotyka » Masturbacja

Masturbacja
Autor Wiadomość

azjata

Wysłany: 2006-09-28, 20:02   Masturbacja

Witam ... mam problem niewiem ile razy ten temat byl walkowany itd ... jesli juz byl z gory przepraszam ... moj problem jest taki ze niewiem co mam robic ... mam 15 lat i masturbuje sie od 5 lat przecietnie raz dziennie czasami wiecej ... otoz chodzi mi o to bo niewiem czy moge to robic czy w przyszlosci moge miec jakies problemy w zwiazku .. bo jak mysle o tym ze moge miec cos takiego to mi dech w piersiach zamiera :( jesli chodzi o tempo w jakim masturbuje sie ... do ostatniego czasu bylo szybkie ... czytalem duzo w internecie na ten temat ... jedni pisza ze to zle i nalezy z tym skonczyc a drudzy ze w malych ilosciach powolutku nikomu nic nie zaszkodzi ... ja juz sam niewiem :( ... blagam o wyrozumialosc i pomoc ... prosze

free_angel18 

Wysłany: 2006-09-28, 21:51   

moim zdaniem masturbacja w twoim wieku nie jest niczym zaskakującym... taki wiek... bardzo dużo chłopaków( zreszta dziewczyn też) to robi i uważa to za normalną formę rozładowania napięcia seksualnego... w twoim wieku jestes bardzo silnie pobudzony i łatwo Ci sie podniecić. chociaż sama tego nie robię nie uważam masturbacji za żadne odchylenie od normy... zaskakuje mnie trochę to że tak wczesnie zacząłeś, już w wieku 10 lat.. no i mam pytanie? czy masz obecnie dziewczynę i czy w ogóle miałeś?

azjata

Wysłany: 2006-09-29, 09:09   

hehe :d spoko nie czuje sie urazony ... co do pytania ... taa mialem sporo dziewczyn ... w wczesniejszych czasach .. ale na poziomie tam podstawowki ... wiadomo co to za milosc ... ;] ogolnie mam 1 teraz ale jak narazie bez kontaktu plciowego :)
Ostatnio zmieniony przez azjata 2006-09-29, 09:11, w całości zmieniany 1 raz  

olgaa

Wysłany: 2006-09-29, 09:52   

wg mnie potrzeba ci dziewczyny ... ale ogolnie tak czeste masturbowanie sie moze przyczynic sie od uzaleznienia pod tym wzgledem

azjata

Wysłany: 2006-09-29, 10:30   

no ale przeciez pisze ze mam dziewczyne ;)

Leeloo 
Drum'n'bass :)

Wysłany: 2006-09-29, 13:58   

Masz dziewczyne, ale jemu chyba chodziło o to, ze potrzeba ci :crazysex: z nia:D :lol2: ale.... młody jeszcze troche jestes...;> A masturbowac sie morzesz- a jak bedziesz robił to odpowiednio, to w przyszłosci twoja dziewczyna bedzie zadowolona, keidy dasz jej 5 godzinny maraton:P
"...find me inside evry heartbeat... "
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

azjata

Wysłany: 2006-09-30, 06:35   

thx za pomoc xD juz troche wiecej wiem

Bango

Wysłany: 2006-10-23, 01:40   

A właśnie nieprawda, nałogowa masturbacja może doprowadzić do problemów w seksie w przyszłosci, powstarzam nałogowa, bo można sie uzależnić a wtedy klapa, wiem bo mam znajomego lekarza urologa. Ludzie do niego ida z problemami że albo maja za wczesny wytrysk, albo im opada albo za wszybko koncza. I to nie jest jakieś tam pikus cycuś, to może być powazna sprawa.A wina jest monotonna masturbacja. Dlatego ani bym sie nie cieszył ani tego nie lekceważył.
nie mówiąc o tym ze to może zryć banie
Ostatnio zmieniony przez Bango 2006-10-23, 01:42, w całości zmieniany 2 razy  

xbartxxx 

Wysłany: 2008-07-07, 14:00   

PRZYSTOPUJ TROCHE ZEBYS NIE ZMECZYL SWOJEGO MALCA

#bLu 
Lick Me =]

Wysłany: 2008-07-08, 22:13   

zdecydowanie zbyt czesta, regularna masturbacja doprowadza do problemow w przyszlosci :)
niejeden sie o tym przekonal wchodzac w kobiete ;)

A pozniej zostawi.

Tabris88 
Papa

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2008-07-08, 23:25   !

Huhu!
Całe szczęście żem nie niejeden.

Najważniejsze żebyś nie doszedł do momentu, w którym "strzelasz ślepakami" xD (shooting blanks)

Uzależnienie od masturbacji? Bhahaha.
Ciężko ustalić tutaj normę.
A jeszcze trudniej dopasować się do partnera w związku z popędem seksualnym.

Monotonna masturbacja - ja tam lubie urozmaicenia (np. sałatka ze świeżych warzyw robi dobrze na żołądek)

Podsumowując chaos, wszystko zależy od psychiki, która jest dość plastyczna. Potrzeba odpowiedniego czasu żeby się uzależnić jak i porzucić "nałóg".
Zatem problem jak najbardziej do rozwiązania. Trzeba ino chcieć.

Rocky 

Wysłany: 2008-07-09, 17:13   

To nic takiego, w myśl zasady, że organ [b]nie[/u] używany obumiera i odpada, także w tym wieku lepiej to robić, niż nic nie robić, chociaż z tym codziennie to może lekko przesadzasz.

Nona 

Wysłany: 2008-07-09, 17:27   

tak częsta masturbacja (i w ogóle masturbacja) może doprowadzić do tego, że w ogóle przestaną Cię interesować dziewczyny, bo nie bedą Ci do niczego potrzebne. Uzależnienie od masturbacji prowadzi do zamknięcia się w sobie i "oderwanie od otoczenia". Nie daje to wiele korzyści (oprócz przyjemności, ale to nie sama przyjemność jest najważniejsza) więc lepioej tego nie robić.
To jest moje zdanie.

boryn_1908 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2008-07-09, 18:35   

Leeloo napisał/a:
A masturbowac sie morzesz- a jak bedziesz robił to odpowiednio, to w przyszłosci twoja dziewczyna bedzie zadowolona, keidy dasz jej 5 godzinny maraton:P

Przeczytaj sobie książkę "Sztuka kochania w dwadzieścia lat później" tam sie dowiesz jak sie mozna wytrenować podczas masturbacji :D

NO STRESS

Dżem 
Fest Ślonski Bajtel

Wysłany: 2008-07-09, 19:43   

Słyszałem że zagranicą są już sytuacje zrzeszające Onanistów(urządzają m.in. marsze). Czytałem gdzieś że masturbacja nie jest zła dopóki nie czujesz z rączką wiekszej przyjemności niż z kobietą(wtedy sie powinno leczyć).Co wiecej onanizowanie może spowodować lepsze poznanie swojego ciała :ups:

WOLNY ŚLONSK

Odpowiedz do tematu