Wysłany: 2008-07-31, 13:55
Insomnia napisał/a:
lukasz84rok napisał/a:
Ja uważam że masturbacja jest grzechem, teraz pytanie jak skończyć z masturbacją.
jej, jeżeli czegoś chcesz wystarczy się zebrac w sobie i tak zwyczajnie przestac.
Wyjście jest proste: najlepiej znajdź sobie dziewczyne
_________________ Spójrz, gdybyś miał jedna jednyna szanse
By ziścić wszystko o czym kiedykolwiek marzyłeś Jeden moment
Złapał byś go czy po prostu pozwolił mu się wyślizgnąć...???
Wysłany: 2008-07-31, 14:30
Cytat:
3. Czy seks przed ślubem jest grzechem?
4. Czy seks z zabezpieczeniem jest grzechem?
5. Czy seks Oralny jest grzechem?
6. Czy seks Analny jest grzechem?
Wysłany: 2008-07-31, 15:33
Mokra napisał/a:
boryn_1908, naucz sie czytac
spoko tyle że ja napisałem na temat samej masturbacji
Insomnia napisał/a:
lukasz84rok napisał/a:
Ja uważam że masturbacja jest grzechem, teraz pytanie jak skończyć z masturbacją.
jej, jeżeli czegoś chcesz wystarczy się zebrac w sobie i tak zwyczajnie przestac.
"jeżeli patrzysz na kobietę pożądliwie, to w swoim sercu popełniasz z nią grzech" - coś takiego powiedział Jezus
troche malo precyzyjne.. bo jesli ta kobieta jest wlasna zona albo stala partnerka ktora sie kocha to co ??
Cytat:
Cytat:
lukasz84rok napisał/a:
3. Czy seks przed ślubem jest grzechem?
Cytat:
Tak
dlaczego ?
Cytat:
Cytat:
lukasz84rok napisał/a:
56. Czy seks Analny jest grzechem?
Nie, ale to głupie
co w tym glupiego ?
Cytat:
Cytat:
lukasz84rok napisał/a:
8. Czy seks z wibratorem jest grzechem?
"jeżeli patrzysz na kobietę pożądliwie, to w swoim sercu popełniasz z nią grzech" - coś takiego powiedział Jezus. Wyobrażanie sobie seksu z kimś, kto nie jest naszym partnerem, jest zatem grzeszne.
a jak sie uzywa wibratora do urozmacinia zabaw z zona lub parnerka ktora sie kocha ?
Cytat:
Cytat:
lukasz84rok napisał/a:
10. Jeśli ktoś zobaczy ładna dziewczynę i myśli o niej pożądliwie czy to jest grzech?
"jeżeli patrzysz na kobietę pożądliwie, to w swoim sercu popełniasz z nią grzech" - coś takiego powiedział Jezus. Wyobrażanie sobie seksu z kimś, kto nie jest naszym partnerem, jest zatem grzeszne.
dlaczego naturalne mechanizmy czlowieka maja byc zlem (bo grzech to zlo czyz nie?) i jak mozna sie z jakas kobieta ozenic nie czujac wczesniej do niej pozadania ?? czy moze pozdanie nalezy wlanczac dopiero po sakramentalnym TAK ?
Nie jestem praktykujacym katolikem ale wiele pogladow Kosciola popiera.. wiele tez zupelnie nie ba sa dla mnie zwyczanie nielogiczne i malo zrozumiale.. bo dlaczego np. sex z osoba, stalym parnerem ktorego sie kocha jest zly a dzien pozniej po ceromoni zaslubin juz zly nie jest.. cos sie w jeden dzien w relacji obojga zmienia oprocz formalnym pojawieniu sie "maz" i "zona" ?
pozatym Synu_marnotrawny nie jestem pewien czy twoje odpowiedzi sa do konca poprawne.. bo rozmawialem z pewnym facetem ktory pobieral nauki koscilne przed slubem to tam naprawde mala jest granica tego co nie jest grzechem.. z zona mozna sie kochac bez zabezpiecznien oczywiscie i tylko wtedy kiedy ma okres plodny w celu prokreacji i inne takie bzdury...
[/quote]
_________________ "Believin' all the lies that they're tellin' ya
Buyin' all the products that they're sellin' ya
They say jump and ya say how high
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992
Bo wiara tego zabrania
To jest "zbiór zasad moralnych" których trzeba przestrzegać, na to są by jest łamać, aby powstał "grzech" a dobry Bóg to wybacza.
_________________ "bo to historia, bo to marzenia, bo to są gwiazdy strącone z nieba..."
wolabym konketna odpowiedz.. dlaczego cos jest zle.. "bo tak naucza Kosciol" to raczej uboga odpowiedz..nawet oni jak cos wymyslaja to zgodzie ze swoja doktryna
RATM 1992
Wysłany: 2008-08-03, 00:47
lukasz84rok napisał/a:
Ostatnio czytałem Biblje to nie tylko kościół tak głosi ale w Biblji też jest tak napisane.
szkoda tylko że Biblia a najwiecej Nowy Testament była układana przez Kościół tak jak im to pasowało
to nie jest odpowiedz... mam grzestna nature (swoja droga ciekawa teza ze sesualnosc czloweka to grzesna natura LOL) ale dlaczego ona jest grzesna.. kto uznal ze to jest akurat grzeszne i zle i dlaczego ??
Cytat:
boryn_1908 napisał/a:
szkoda tylko że Biblia a najwiecej Nowy Testament była układana przez Kościół tak jak im to pasowało
jessssu, jeszcze jedna taka mądrość, a padnę
[/quote]
a co moze Biblia przez te wszytskie wieki nie byla wielokrotnie modyfikowana ? wtedy nikt nie umial pisac i czytac oprocz ksiezy.. mogli robic sobie z tym materialem co im pasuje
RATM 1992
a co moze Biblia przez te wszytskie wieki nie byla wielokrotnie modyfikowana ? wtedy nikt nie umial pisac i czytac oprocz ksiezy.. mogli robic sobie z tym materialem co im pasuje
oczywiście, że była, ale była również badana przez niezależne grupy naukowców. I to nie ta zredagowana przez Kościół, ale ta spisana na manuskryptach.
apadak napisał/a:
to nie jest odpowiedz... mam grzestna nature (swoja droga ciekawa teza ze sesualnosc czloweka to grzesna natura LOL) ale dlaczego ona jest grzesna.. kto uznal ze to jest akurat grzeszne i zle i dlaczego ??
Prosty przykład biblijny - kochasz się z żoną, w porządku, kochasz się z kochanką, jest źle. Popęd można realizować w dobry i zły sposób, tak jak wszystko inne zresztą. A po wypędzeniu z raju człowiek jest wystawiony na pokusy całego świata, bez ochrony boga, a jego jedyną bronią jest sumienie. Ale sam nie wykształci sobie praworządności. Dlatego jest biblia, w której wszystko jest spisane.
_________________ Kobiecie trzeba umożliwić publikację, ponieważ w poczuciu krzywdzącego niespełnienia gotowa popaść w kurestwo. (J. Pilch)
oczywiście, że była, ale była również badana przez niezależne grupy naukowców. I to nie ta zredagowana przez Kościół, ale ta spisana na manuskryptach
naukowcow w wiekach ciemnoty nie bylo... co sie wtedy dzialo strach pomyslec ale mniejsza o to
Cytat:
Prosty przykład biblijny - kochasz się z żoną, w porządku, kochasz się z kochanką, jest źle. Popęd można realizować w dobry i zły sposób, tak jak wszystko inne zresztą. A po wypędzeniu z raju człowiek jest wystawiony na pokusy całego świata, bez ochrony boga, a jego jedyną bronią jest sumienie. Ale sam nie wykształci sobie praworządności. Dlatego jest biblia, w której wszystko jest spisane
a co jak sie kocham z kobieta mojego zycia ale ktora aktualnie nie jest moja zona a narzeczona np. ?? to tez grzech wedlug Kosciola.. a co w tym zlego to ja pojac nie moge i jakos nie uslyszlaem nigdy racjonalnego wytlumaczenia
nie mowiac ze sama idea ze przyjemnosc to musi byc od razu zlo i grzech jest dla mnie mocno podejrzana
a sama biblia dla mnie ostoja madrosci moralnych nie jest.. ksiegi pisane przed setkami jak nie tysiacami lat, modifikowane i zmieniane i to nie przez naukowcow ale piewcow doktryny religijnej i propagadny jakos do mnie nie przemawiaja.. nie mowiac ze precyzyjnych odpowiedzi na realia nasyzch czasow nie ma.. interpertuja je panowie w czerni do ktorych zaufania nie mam a chodzi mi tylko o uzasadnienie ktrorego przewaznie brak
RATM 1992
Ostatnio zmieniony przez apadak 2008-08-03, 15:13, w całości zmieniany 1 raz
naukowcow w wiekach ciemnoty nie bylo... co sie wtedy dzialo strach pomyslec ale mniejsza o to
mówię o współczesnych badaniach na manuskryptach, tłumaczeniach z greki, etc
apadak napisał/a:
nie mowiac ze sama idea ze przyjemnosc to musi byc od razu zlo i grzech jest dla mnie mocno podejrzana
a mówią tak? przyjemność seksualna w małżeństwie jest jak najbardziej na miejscu
apadak napisał/a:
a co jak sie kocham z kobieta mojego zycia ale ktora aktualnie nie jest moja zona a narzeczona np. ?? to tez grzech wedlug Kosciola.. a co w tym zlego to ja pojac nie moge i jakos nie uslyszlaem nigdy racjonalnego wytlumaczenia
wiara jest sprawą sumienia - powiedzmy, że po prostu macie wstręt do legalizacji związków. No i wasza wola. Wg mojego rozumowania, małżeństwo to obietnica i zobowiązanie, jeśli Twój związek się tym podpiera też, to super. Jeden haczyk jest tylko - to może być jedyna kobieta Twojego życia. Żadna inna, ani wcześniej, ani później, bo przed bogiem, ona jest Twoja żoną - przez Twoją miłość do niej i Twoje z nią relacje (żeby nie napisać stosunki).
_________________ Kobiecie trzeba umożliwić publikację, ponieważ w poczuciu krzywdzącego niespełnienia gotowa popaść w kurestwo. (J. Pilch)
a sama biblia dla mnie ostoja madrosci moralnych nie jest.. ksiegi pisane przed setkami jak nie tysiacami lat, modifikowane i zmieniane i to nie przez naukowcow ale piewcow doktryny religijnej i propagadny jakos do mnie nie przemawiaja.. nie mowiac ze precyzyjnych odpowiedzi na realia nasyzch czasow nie ma.. interpertuja je panowie w czerni do ktorych zaufania nie mam a chodzi mi tylko o uzasadnienie ktrorego przewaznie brak
no fajnie, nie narzekajmy równocześnie na to, że biblię modyfikowano i na to, ze jej nie modyfikowano, bo to się mija z celem.
Cała idea Pisma Świętego ( i to nie tylko tego chrześcijańskiego) opiera się przede wszystkim na ponadczasowości i możliwości zaadoptowania zawartych w nich zasad do życia, niezależnie od epoki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.