Wysłany: 2008-06-10, 17:14 Wasz ulubiony cytat z ksiazki filmu piosenki zycia ??
Jaki Cytat wam sie najbardziej podoba ?
Oto jeden na zachętę
Biblia
"Ścieżka sprawiedliwych prowadzi przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. Poznasz, że Ja jestem Panem, kiedy wywrę na tobie swoją zemstę!"
Boski ten cytat w sumie to z filmu go wyczaiłem no ale
A jakie wam cytaty przychodzą do głowy
_________________ Say it Right
Ostatnio zmieniony przez night3388 2008-06-10, 17:20, w całości zmieniany 1 raz
Wierzyłem też, że przyciągnę cię jakoś i utrzymam przy sobie. Że czas otworzy się dla nas i będziemy uczyć się nawzajem od siebie. Wszystko, co tobie dałoby szczęście, dałoby i mnie, a ja chroniłbym cię przed tym bólem. Moja moc byłaby twoją mocą, moja siła twoją siłą. Ale dla mnie jesteś wewnętrznie martwy, jesteś zimny i nie mam do ciebie dostępu! Jest tak, jak gdybym nie był wcale obok ciebie, przy tobie. A gdy jestem z tobą, mam przerażające uczucie, że ciebie po prostu nie ma, że nie istniejesz. Jesteś zimny, tak odległy dla mnie jak te dziwne współczesne obrazy, pełne linii, kwadratów i geometrycznych figur, których nie potrafię pokochać czy zrozumieć, a które są równie dalekie i obce, jak współczesna rzeźba pozbawiona ludzkiej formy. Moimi ramionami wstrząsa dreszcz, kiedy jestem obok ciebie. Patrzę w twoje oczy, ale nie widzę tam swojego odbicia...
Ostatnio zmieniony przez Shagg 2008-06-10, 19:04, w całości zmieniany 1 raz
Co jest najśmieszniejsze w ludziach? Zawsze myślą na odwrót: spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie, by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze, by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej, i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości, ani przyszłości. Żyją, jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
Jestem nędzarzem posiadam tylko marzenia rozsiałem je u twych stóp stąpaj lekko gdyż stąpasz po moich marzeniach
Cytat:
Jest zawsze miejsce na nadzieję, gdy życie okazuje się czymś tak beznadziejnym, że staje się nagle naszą wyłączną własnością. Naszą wyłączną własnością. Gdy nie widać już znikąd ratunku, najmniejszej szczeliny w otaczającym nas murze, gdy nie można podnieść ręki na los właśnie, dlatego, że jest losem, pozostaje jeszcze jedno - obrócić ją przeciwko samemu sobie. Jaka pociecha tkwi w odkryciu, że ostatecznie należy się tylko do samego siebie - przynajmniej w wyborze rodzaju i czasu śmierci... Tracę nadzieję, gdy odżywa we mnie pragnienie życia; odzyskuję ją na nowo, gdy odczuwam w sobie pragnienie śmierci.
Cytat:
Bezkrytycznie odajemy serca tym którzy nie zaszczyca nas nawet jedną myślą
i wiele innych
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
Wiek: 21 Dołączyła: 26 Maj 2008 Posty: 108 Skąd: z piekła rodem
Wysłany: 2008-06-10, 22:18
Mam kilka...nie umiem się zdecydować...
Kathleen Norris
"Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się
z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego,
co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia."
Albert Camus
"Kochać jakąś istotę to zgadzać się, by starzeć się z nią."
"Być wolnym to móc nie kłamać."
i pewnie mnóstwo innych których teraz nie pamiętam
_________________ Oczy ma, jeśli trzeba, raz modre, raz szare,
czarne, wesołe, bez powodu pełne łez.
Farbenia
Wysłany: 2008-06-12, 14:28
"żyj trzeba żyć dla paru chwil, kilku dni wbrew wszystkiemu nawet sobie!!! "
"Don`t worry about thing, Cause every little thing gonna be all right"
"Łap radość za ogon! Nawet jeśli Ci sie wyrwie, zostaną pióra!"
Miron Białoszewski
Farbenia
Wysłany: 2008-06-24, 18:02
"– Czym jest cud?
– Aktem Boga.
– A czym jest „akt Boga”?
– Kiedy niemożliwe staje się możliwe. Dzisiejszy ranek jednak pod to nie podpada.
– Nie, Vincent, źle rozumujesz. Bóg może zatrzymać kule, zmienić colę w pepsi, znaleźć moje kluczyki... Ale nie o to chodzi. To nieważne, czy był to cud spełniający wymogi cudu. Ważne jest to, że Bóg wmieszał się w nasze sprawy.
– Ale dlaczego?
– Tego, ku**a, nie wiem."
"– Czyj to motocykl?
– To nie motocykl, to harley.
(...)
– Czyj to harley?
– Zeda.
– Kto to jest Zed?
– Zed zszedł, kochanie, Zed zszedł."
"–Co sądzisz o Trudi? Nie ma faceta, może razem pofruwacie?
–Która to Trudi? Ta z gównem na twarzy?
–Nie, to Jody. Moja żona."
confusion
Wysłany: 2008-06-29, 18:33
"scar tissue"
"think before U make up your mind .."
"I am nothing without U .."
"niegdy nie zrozumiem natury czlowieka , ktory ocenia innych ludzi po pigmanie skory .."
"Some say we're never meant to grow up... "
" true care , truth brings.. "
_________________ The words rot and fall away... ;/;/
Life isn't just a bowl of cherries... ;/
Think before you make up your mind... ;/
Wysłany: 2008-06-30, 22:00
Nie jest dobrze, gdy spełnia się wszystko, czego człowiek zapragnie: bowiem podczas
choroby poznaje się wartość zdrowia, przez zło docenia się dobro, przez głód - nasycenie,
w zmęczeniu natomiast poznaje się wartość spokoju. - Heraklit
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.