Forum Dyskusyjne :: walentynki

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Ogólne » walentynki

walentynki
Autor Wiadomość

Debra 

Wysłany: 2009-02-06, 20:56   walentynki

Zbliżają się wielkimi krokami.. jak będziecie je obchodzić? Lubicie je, a może macie ich serdecznie dosyć? Wysyłacie kartki? Ja dziś dostałam śliczną kartkę Podziel się:)
Ostatnio zmieniony przez Debra 2009-02-06, 20:58, w całości zmieniany 1 raz  

Frieda 

Wysłany: 2009-02-06, 21:09   

to nie było jeszcze tematu o walentynkach?
moim zdaniem każdy dzień jest dobry, by okazywać komuś swoją miłość ;)

Cisza.

Pustka.

Nie ma Cię.

pagus_pgs 

Wysłany: 2009-02-06, 21:13   

"Swieto" samo w sobie jak najbardziej pozytywne, choc moze troszke medialnie przereklamowane, zbyt skomercjalizowane? Idea tego dnia swietna, bo nie wszyscy chca/potrafia na codzien okazac uczucie jak od swieta, czasem komus to pomaga przypomniec zeby sie bardziej postarac o druga strone, albo by wykonac pierwszy krok :]
Osobiscie pierwszy raz od 8 lat zobacze jak to jest stac obok tego wszystkiego i zobacze caly ten "szal" trzezwym okiem :]

doffka 

Wysłany: 2009-02-07, 09:04   

Frieda napisał/a:
moim zdaniem każdy dzień jest dobry, by okazywać komuś swoją miłość ;)

no i masz rację.
ja osobiście nie lubię walentynek. mam złe wspomnienia z przeszłości^^ a poza tym dla mnie jest to wszystko zbyt komercyjne, zbyt słodziutkie ;]

Miharunia 

Wysłany: 2009-02-11, 09:54   

doffka napisał/a:
ja osobiście nie lubię walentynek. mam złe wspomnienia z przeszłości^^ a poza tym dla mnie jest to wszystko zbyt komercyjne, zbyt słodziutkie ;]

ja też mam różne wspomnienia z przeszłości związane z tym świętem. często albo źle trafiłam, albo ktoś widząc, że ostatnio jestem zdołowana wysyłał walentynkę tak dla jaj, aby się ze mnie pośmiać gdy będę dociekać kto to, a potem bez pardonu powie mi, że to był tylko głupi kawał.
Dlatego nie lubię walentynek :mur:

Czytam: Emma Jane Austen

busik 

Wysłany: 2009-02-11, 10:51   

Ja nie obchodzę walentynek, choć może mój chłopak by chciał jakoś szczególnie uczcić ten dzień. No cóż... może kiedyś się przekonam do tego dnia. Faktem jest, że miłość trzeba okazywać każdego dnia, ale gdzieś przeczytałam, ze w dzisiejszych czasach, gdzie panuje wyścig szczurów i na nic nie ma się czasu dobrze, że jest taki dzień, kiedy każdy zwalnia tempo i spędza dzień ze swoją drugą połówką... myślę, że jest w tym troszku racji :)

meganka 

Wysłany: 2009-02-11, 13:59   

Moim skromnym zdaniem, to najbardziej komercyjne święto w roku, reklamy, media szaleją, a zakochani....mają codziennie swój dzień.

frutti 

Wysłany: 2009-02-11, 19:49   

meganka napisał/a:
Moim skromnym zdaniem, to najbardziej komercyjne święto w roku, reklamy, media szaleją, a zakochani....mają codziennie swój dzień.

wpadłam na to samo, zanim przeczytałam to co napisałaś :)
i to jest raczej dzień niż święto...
znam wiele nimiłych osób które w tym dniu sie urodziło
a poza tym kocha sie cały rok.

<3Mokra 
Bobson

Wysłany: 2009-02-12, 00:06   

frutti napisał/a:
meganka napisał/a:

wpadłam na to samo, zanim przeczytałam to co napisałaś

nie, nic nie przebije Bozego Narodzenia

walentynki to tylko kolejny powod do sprzedania czekoaldek i innych pierdol nikomu nie potzrebnych bo przeciez tylko debile potrzebuja tego typu swieta by wyznac cos komus innejosobie

Artemida 

Wysłany: 2009-02-12, 12:14   

Debra napisał/a:

Również się zgadzam...
Ale osobiście staramy się zawsze z moja drugą połówką jakoś uczcić ten Dzień.
Ale coś kameralnego... :-) :-)

frutti 

Wysłany: 2009-02-12, 19:38   

Mokra napisał/a:
tylko debile potrzebuja tego typu swieta by wyznac cos komus innejosobie

zgadzam się z tym jak najbardziej.
nie wierze w "magię tego dzia" czy coś.
wielka miłość spotkana w święto zakochanych[och,jakie to romantyczne] na całe życie już na zawsze na dobre i na złe sranie w banie-trzymajcie mnie.

pagus_pgs 

Wysłany: 2009-02-12, 19:47   

milosc? kilka reakcji fizykochemicznych organizmu...
Nie mniej taki dzien jak ten moze na niektorych dzialac na zasadzie instynktu stadnego - wszyscy cos zrobia zrobie i ja - i to rzeczywiscie moze pomagac w powiedzeniu czy zrobieniu czegos....zadnej magii - czysta psychologia...

Natalciaskarb11 

Wysłany: 2009-02-13, 00:35   

uważam że walentynki to fajne swięta ale tylko dla tych naprawde zakochanych:)
ja osobiscie walentynek nie obchodzę ponieważ jestem samotna...ale nie denerwują mnie:)
natomiast dla niektórych samotnych mogą byc dniem przykrosci....

Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2009-02-24, 23:14   

skoro każda chwila jest dobra by okazać swoje uczucia, to po co bojkot walentynek? w ten dzień partner na to nie zasługuje?
święto jak święto, niech sobie będzie, bo ani grzeje ani ziębi.
a to, że ludzie próbują na nim zarabiac to narturalna kolej rzeczy, trzeba być idiotą by mając swój biznes nie sprzedawać "bo tak" czegoś na czym można podwyższyć swój utarg.
Forever more

Katrin 

Wysłany: 2009-02-27, 16:25   

Już po walentynkach. A ja powiem co nieco od siebie ;) Walentynek nie obchodzę, choć ukochanego posiadam hihi. Po prostu wyznaję taką jakby zasadę, że miłość okazujemy sobie każdego dnia tak samo. A drażni mnie szczególne i gorące mówienie o miłości właśnie w tym dniu. Nie, nie.. nie uznaję tego. Choć samo w sobie jest "miłym świętem".

fano 

Wysłany: 2009-04-28, 12:02   

było mineło :serce: :mur:

Ponczuś 

Wysłany: 2009-06-22, 12:32   

Tak jest kolejne już za rok

DontTaczMi 

Wysłany: 2010-01-27, 15:25   

A ja nie jestem tak bardzo za ani przeciw. wszystko zalezy jak sie na to spojrzy. bo ze komercja to jest to prawda, wystarczy pojsc do sklepow tuz przed walentynkami i dostaje sie oczo plasu od czerwonych seruszek i takiego badziewia. ale przeciez nie trzeba od razu tego wybierac na prezenty dla swoich ukochanych. wystarczy troche poszperac w necie albo pochodzic po sklepach i mozna naprawde przygotowac na ten dzien cos fajnego i wtedy walentynki maja inny wymiar. moja siostra dla swojego faceta ktory nie cierpi walentynek przygotowala naprzyklad specjalne wydanie gazety z artykulem o nim na pierwszej stronie. podrzucila mu to do pracy i wszyscy uwierzyli ze pisze o nim w gazecie. dopiero jak sie spotkali wyszlo ze to jest sprawka. mysle sobie ze mozna wiele takich rzeczy wymyslec i sprawic zeby ten dzien byl wyjatkowy.

marakaszi 

Wysłany: 2010-02-12, 21:50   

a ja mojej walentynce wysłałem w tym roku kartkę na maila http://www.pumahardchorus.com/ coś takiego znalazłem w necie. oprocz tego będzie miała też niespodzianke ;)

flemh 

Wysłany: 2010-02-13, 14:23   

marakaszi napisał/a:
a ja mojej walentynce wysłałem w tym roku kartkę na maila http://www.pumahardchorus.com/ coś takiego znalazłem w necie. oprocz tego będzie miała też niespodzianke ;)

hehe, angielscy kibice spiewaja walentynkowa piosenke ? genialne :P . w ogole ich gęby są takie ...prawdziwe, widac, ze z niejednego pieca chleb jedli ....:)

Odpowiedz do tematu