Forum Dyskusyjne :: Czy ustępujecie miejsca starszym osobom?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Ogólne » Czy ustępujecie miejsca starszym osobom?

Czy ustępujecie miejsca starszym osobom?
Autor Wiadomość

Apple 

Wysłany: 2008-05-13, 22:12   Czy ustępujecie miejsca starszym osobom?

Jak w temacie.

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2008-05-13, 22:13   

Tak, z reguły tak.
Są wyjątki ,ale zdarzają się rzadko. Czasami nie mam ochoty ustąpić ,bo widzę ,że osoba pełna zdrów i sił pomimo wieku ,ale tak dla zasady już wstaje.

<3Mokra 
Bobson

Wysłany: 2008-05-13, 22:36   

tak, ale tylko wtedy gdy ja mam sile stac lub osoba jest naprawde potrzebujaca lub poprostu mila. Czasem sa takie babcie to malo na Tobie nie usiada albo stanie Ci nad glowa jedna z druga i "jaka ta mlodziez neiwychowana". Takim babciom nie ustapie. Bardzo zadko ustepuje miejsca starszym panom, bo to tak dziwnie zeby kobieta ustepowala mezczyznom, natomiast gdy dzisius jest naprawde starutki to z mila checia, nawet pomoge usiasc, tak jak i babciom.

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2008-05-13, 22:40   

Najgorzej jest ,jak taka starsza osoba upoluje sobie Twoje miejsce i za wszelką cenę chcę tam spocząć ,pomimo że w autobusie czy pociągu jeszcze jest kilka wolnych siedzisk.
A jeszcze bardziej irytuje mnie przesiadanie się ciągłe ,bo gdzieś zwolniło się miejsce ,rzucanie siatek na miejsce wolne po czym dopiero pójście na drugi koniec autobusu przyciąć bilet czy też usilne przepychanie się przez cały pojazd pomimo 5 minutowej trasy.

casanova 

Wysłany: 2008-05-13, 22:40   

Ja ustępuje ludziom zawsze miejsca, tylko są wyjątki np. takie babcie, której nic nie dolega, a zaraz wysiadają i mordę drą na cały autobus "TAKA DZISIEJSZA MŁODZIEŻ, NIE USTĄPI MIEJSCA STARZEJ KOBIECIE", chodź kolesiówa, ma 50 lat, a stoją 70 latki, to też różnica. Nigdy wrednym :]

<3Mokra 
Bobson

Wysłany: 2008-05-13, 22:42   

Cytat:
Najgorzej jest ,jak taka starsza osoba upoluje sobie Twoje miejsce i za wszelką cenę chcę tam spocząć ,pomimo że w autobusie czy pociągu jeszcze jest kilka wolnych siedzisk.

najsmieszniej jest jak takie dwie starsze osoby to zriobia i sie scigaja ^^

nie znowsze jeszcze gdy jest tlok, duchota i ogolnie lejacy sie pot po rowach i taka babcia zacznie sapac na caly autobus ze chce do wolnego mejsca po czym dochodzi a tam ktos je zaja, wtedy patrzy na siedzacych dookola i trzeba jej ustapic...

casanova 

Wysłany: 2008-05-13, 22:44   

niestety Mokra, kiedyś i ty będziesz takiego miejsca szukała.

Rozwijaj posty inaczej bede kasowala

<3Mokra 
Bobson

Wysłany: 2008-05-13, 22:46   

Cytat:
niestety Mokra, kiedyś i Ty będziesz takiego miejsca szukała.

no i? Nie pwoiesz mi chyba ze zawsze ustepujesz bo Ci nie uwierze, zwlaszcza faceci uazaja ze nalezy im sie miejsce a ustepowac maja wszystkie panny poza nimi, pewnie ze bede szukala, nawet teraz to robie a Ty nie?
Ostatnio zmieniony przez Mokra 2008-05-13, 22:46, w całości zmieniany 1 raz  

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2008-05-13, 22:46   

Cytat:
niestety Mokra, kiedyś i ty będziesz takiego miejsca szukała.

Ale nie na siłę pewnie.
Póki nogi mam zdrowe mogę stać (chociaż ja nie Mokra) i nieważne czy mam 20 czy 50 lat.
No i czy opłaca się na 5 minut siadać i tylko wkurzać ludzi dla własne wygody?

No i miejmy nadzieje ,że kiedyś to ja będę się samochodem jakimś dobrym rozbijał zamiast jeździć komunikacją miejską (chociaż i to ma swoje plusy).

Apple 

Wysłany: 2008-05-13, 22:48   

Ja nienawidzę ustępować miejsca. Wyznaję zasadę kto pierwszy ten lepszy. Ale czasami presja otoczenia zmusza bym wstanęła... Ale rzeczywiście, jeżeli chodzi o takie osoby, które wyglądają bardzo staro i biednie to spokojnie wstanę.

<3Mokra 
Bobson

Wysłany: 2008-05-13, 22:49   

dipe napisał/a:
Póki nogi mam zdrowe mogę stać

a ja wlasnie nie mam
Cytat:
No i czy opłaca się na 5 minut siadać i tylko wkurzać ludzi dla własne wygody?

nigdy nie jezdze na tak krotkich dystansach, przewaznie siedze nawet do godziny w autobusie/tramwaju
Cytat:
No i miejmy nadzieje ,że kiedyś to ja będę się samochodem jakimś dobrym rozbijał zamiast jeździć komunikacją miejską (chociaż i to ma swoje plusy).

jest tansze

Poza tym, kiedy np jade z 5 blejtramami, teczka formatu brystolu i np 3 torbami to pewnie lepiej stac i zajmowac pol autobusy niz np siasc

*Códak 
Ë! Suomi Haloo!

Wysłany: 2008-05-13, 22:50   

Mokra napisał/a:
zwlaszcza faceci uazaja ze nalezy im sie miejsce

To się nie zgodzę bo jak długo jeżdżę Wrocławskim MPK tak nigdy dziadkowie nie stali mi nade mną i nie dyszeli w kark ;] Tylko te babcie co to niby takie schorowane a do miejsca pędza szybciej niż ten Ato Boldon -.-'

[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2008-05-13, 22:51   

Mokra napisał/a:
jest tansze

I ciekawsze często. Ilu ciekawych rzeczy można się dowiedzieć tak podróżując to aż głowa mała by pomieścić.

Mokra napisał/a:
a ja wlasnie nie mam

Współczuje.

<3Mokra 
Bobson

Wysłany: 2008-05-13, 22:52   

Cytat:
Współczuje.

e tam, nagorzej np po calym dniu stanai przy sztaludze wytlumacz narzekajacej babci ze musisz posiedziec bo upadniesz

Emerald 

Wysłany: 2008-05-13, 22:57   

Zazwyczaj ustępuje. Nawet, gdy ktoś wyraźnie tego ode mnie oczekuje. No cóż, jestem młodsza, tak wypada. W sumie, to nie ustępuje tylko, jak nie widze :P
Ale zawsze kiedy już ustąpie zwiewam gdzieś w inne miejsce. Bo te wszystkie babinki, którym się ustąpi, a potem nad nimi stoi mają taką dziwną skłonność do zagadywania, czego ja nienawidze. Dlatego zaraz po 'dobrym uczynku' się oddalam.
a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."

casanova 

Wysłany: 2008-05-13, 23:01   

Po prostu, trzeba szanować stare babcie lub dziadków, ponieważ im to się należy, niektórzy o to walczyli, nie mowie że o autobus, tylko o kraj, bo nie wiadomo czy byśmy nimi jeździli.

Szacunek, Szacunek, jednak trafi się wredna, to nie ustępujcie, niech sobie pogada :)

<3Mokra 
Bobson

Wysłany: 2008-05-13, 23:11   

casanova, po prostu tzreba szanowac siebie, tak jak sie to nam nalezy,
Cytat:
Szacunek, Szacunek, jednak trafi się wredna, to nie ustępujcie, niech sobie pogada

jednak trafi sie taka pipka nie facet co nawet nie ma wlasnej dumy i da sie sponiewierac przez staruszke ktora jest czesto w lepszej kondycji niz na tto pokazuje

*Códak 
Ë! Suomi Haloo!

Wysłany: 2008-05-13, 23:13   

casanova napisał/a:
tylko o kraj, bo nie wiadomo czy byśmy nimi jeździli.

Tak, załóżmy że przegrali wojnę. Niemcy nas podbili. I mimo całej ewentualnej nienawiści do Niemców, trudno przypuszczać żeby zrobili tu Kambodżę gdzie nie ma autobusów -.-'

[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]

casanova 

Wysłany: 2008-05-13, 23:14   

Cytat:
Tak, załóżmy że przegrali wojnę. Niemcy nas podbili. I mimo całej ewentualnej nienawiści do Niemców, trudno przypuszczać żeby zrobili tu Kambodżę gdzie nie ma autobusów -.-'

Nie wiadomo, jednak ciężarówkami na pewno byśmy jeździli -.-

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-05-13, 23:14   !

Najlepsze są te, które na wstępie boksują!

Najlepiej nie siadać, bo co ma się babuszka o mnie ocierać.
Albo ja o nią. :/

Edit: Re: casanova - chyba Ty.
Ostatnio zmieniony przez Tabris88 2008-05-13, 23:15, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu