Tak, z reguły tak.
Są wyjątki ,ale zdarzają się rzadko. Czasami nie mam ochoty ustąpić ,bo widzę ,że osoba pełna zdrów i sił pomimo wieku ,ale tak dla zasady już wstaje.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Wysłany: 2008-05-13, 22:36
tak, ale tylko wtedy gdy ja mam sile stac lub osoba jest naprawde potrzebujaca lub poprostu mila. Czasem sa takie babcie to malo na Tobie nie usiada albo stanie Ci nad glowa jedna z druga i "jaka ta mlodziez neiwychowana". Takim babciom nie ustapie. Bardzo zadko ustepuje miejsca starszym panom, bo to tak dziwnie zeby kobieta ustepowala mezczyznom, natomiast gdy dzisius jest naprawde starutki to z mila checia, nawet pomoge usiasc, tak jak i babciom.
Najgorzej jest ,jak taka starsza osoba upoluje sobie Twoje miejsce i za wszelką cenę chcę tam spocząć ,pomimo że w autobusie czy pociągu jeszcze jest kilka wolnych siedzisk.
A jeszcze bardziej irytuje mnie przesiadanie się ciągłe ,bo gdzieś zwolniło się miejsce ,rzucanie siatek na miejsce wolne po czym dopiero pójście na drugi koniec autobusu przyciąć bilet czy też usilne przepychanie się przez cały pojazd pomimo 5 minutowej trasy.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Wysłany: 2008-05-13, 22:40
Ja ustępuje ludziom zawsze miejsca, tylko są wyjątki np. takie babcie, której nic nie dolega, a zaraz wysiadają i mordę drą na cały autobus "TAKA DZISIEJSZA MŁODZIEŻ, NIE USTĄPI MIEJSCA STARZEJ KOBIECIE", chodź kolesiówa, ma 50 lat, a stoją 70 latki, to też różnica. Nigdy wrednym
Wysłany: 2008-05-13, 22:42
Cytat:
Najgorzej jest ,jak taka starsza osoba upoluje sobie Twoje miejsce i za wszelką cenę chcę tam spocząć ,pomimo że w autobusie czy pociągu jeszcze jest kilka wolnych siedzisk.
najsmieszniej jest jak takie dwie starsze osoby to zriobia i sie scigaja ^^
nie znowsze jeszcze gdy jest tlok, duchota i ogolnie lejacy sie pot po rowach i taka babcia zacznie sapac na caly autobus ze chce do wolnego mejsca po czym dochodzi a tam ktos je zaja, wtedy patrzy na siedzacych dookola i trzeba jej ustapic...
Wysłany: 2008-05-13, 22:46
Cytat:
niestety Mokra, kiedyś i Ty będziesz takiego miejsca szukała.
no i? Nie pwoiesz mi chyba ze zawsze ustepujesz bo Ci nie uwierze, zwlaszcza faceci uazaja ze nalezy im sie miejsce a ustepowac maja wszystkie panny poza nimi, pewnie ze bede szukala, nawet teraz to robie a Ty nie?
_________________ Bobek <3
uuu aaa yyy
Ostatnio zmieniony przez Mokra 2008-05-13, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
niestety Mokra, kiedyś i ty będziesz takiego miejsca szukała.
Ale nie na siłę pewnie.
Póki nogi mam zdrowe mogę stać (chociaż ja nie Mokra) i nieważne czy mam 20 czy 50 lat.
No i czy opłaca się na 5 minut siadać i tylko wkurzać ludzi dla własne wygody?
No i miejmy nadzieje ,że kiedyś to ja będę się samochodem jakimś dobrym rozbijał zamiast jeździć komunikacją miejską (chociaż i to ma swoje plusy).
Apple
Wysłany: 2008-05-13, 22:48
Ja nienawidzę ustępować miejsca. Wyznaję zasadę kto pierwszy ten lepszy. Ale czasami presja otoczenia zmusza bym wstanęła... Ale rzeczywiście, jeżeli chodzi o takie osoby, które wyglądają bardzo staro i biednie to spokojnie wstanę.
Wysłany: 2008-05-13, 22:50
Mokra napisał/a:
zwlaszcza faceci uazaja ze nalezy im sie miejsce
To się nie zgodzę bo jak długo jeżdżę Wrocławskim MPK tak nigdy dziadkowie nie stali mi nade mną i nie dyszeli w kark ;] Tylko te babcie co to niby takie schorowane a do miejsca pędza szybciej niż ten Ato Boldon -.-'
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Zazwyczaj ustępuje. Nawet, gdy ktoś wyraźnie tego ode mnie oczekuje. No cóż, jestem młodsza, tak wypada. W sumie, to nie ustępuje tylko, jak nie widze
Ale zawsze kiedy już ustąpie zwiewam gdzieś w inne miejsce. Bo te wszystkie babinki, którym się ustąpi, a potem nad nimi stoi mają taką dziwną skłonność do zagadywania, czego ja nienawidze. Dlatego zaraz po 'dobrym uczynku' się oddalam.
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
Wysłany: 2008-05-13, 23:01
Po prostu, trzeba szanować stare babcie lub dziadków, ponieważ im to się należy, niektórzy o to walczyli, nie mowie że o autobus, tylko o kraj, bo nie wiadomo czy byśmy nimi jeździli.
Szacunek, Szacunek, jednak trafi się wredna, to nie ustępujcie, niech sobie pogada
Wysłany: 2008-05-13, 23:11
casanova, po prostu tzreba szanowac siebie, tak jak sie to nam nalezy,
Cytat:
Szacunek, Szacunek, jednak trafi się wredna, to nie ustępujcie, niech sobie pogada
jednak trafi sie taka pipka nie facet co nawet nie ma wlasnej dumy i da sie sponiewierac przez staruszke ktora jest czesto w lepszej kondycji niz na tto pokazuje
Wysłany: 2008-05-13, 23:13
casanova napisał/a:
tylko o kraj, bo nie wiadomo czy byśmy nimi jeździli.
Tak, załóżmy że przegrali wojnę. Niemcy nas podbili. I mimo całej ewentualnej nienawiści do Niemców, trudno przypuszczać żeby zrobili tu Kambodżę gdzie nie ma autobusów -.-'
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Wysłany: 2008-05-13, 23:14
Cytat:
Tak, załóżmy że przegrali wojnę. Niemcy nas podbili. I mimo całej ewentualnej nienawiści do Niemców, trudno przypuszczać żeby zrobili tu Kambodżę gdzie nie ma autobusów -.-'
Nie wiadomo, jednak ciężarówkami na pewno byśmy jeździli -.-
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.