Forum Dyskusyjne :: Czy ustępujecie miejsca starszym osobom?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Ogólne » Czy ustępujecie miejsca starszym osobom?

Czy ustępujecie miejsca starszym osobom?
Autor Wiadomość

mokoto 

Wysłany: 2009-03-12, 19:46   

Pewnie że tak zawsze ustępuję miejsca starszym ! :) generalnie lubię stać :)

Resistant 

Wysłany: 2009-03-12, 22:47   

To zależy... jak leży xD

Starzy ludzie czasami są upierdliwi i wkurzajacy jesli jest tlok i siedze i widze ze ktos starszy jest to ustapie miejsca ale jesli 3 miejsca dalej jest wolne a baba ustanie obok mnie i specjalnie sapie mi do ucha dajac mi znak ze mam ja puscic to nie ma ch*** we wsi i nie wstane. Niech przejdzie ten kawalek i siadzie sobie. (zaznaczam ze to nie jest stara babcina tylko zywiolowa baba :P )

frutti 

Wysłany: 2009-03-14, 17:59   

przeważnie stoję w autobusie czy gdzieś, bo wszyscy mnie stratują zanim dojde na miejsce więc raczej mi się nie zdarza ustępować miejsa nikomu ;)

proxy 

Wysłany: 2009-03-14, 18:35   Hmm

Ja różnie. Jak jest osoba przyjemna, to ustąpię.
- Nie, debilem!!!

Frieda 

Wysłany: 2009-03-14, 19:13   

Zwykle autobusie stoję, bo jest ciasno. Chyba, że wsiadam na pierwszym przystanku, to wtedy siadam przy oknie, czytam, albo też bywam zamyślona i na nic nie zwracam uwagi. Kiedy chcę komuś ustąpić miejsca często ta osoba odmawia. Raz miałam dość nieprzyjemną sytuację. Źle się czułam i jechałam na uczelnię. Usiadłam, bo było miejsce i przysnęłam. Jakaś kobieta, niestara, ale za to "cudownie" umalowana i z prześlicznie różowymi oczami zaczęła mną potrząsać, żebym jej miejsca ustąpiła, chociaż z drugiej strony autobusu było kilka wolnych :/

Cisza.

Pustka.

Nie ma Cię.

fano 

Wysłany: 2009-04-28, 11:30   

ja ustępuje, chyba ze nie zauważę

tsoki 

Wysłany: 2009-05-27, 16:00   

ja w ogole nie siadam nigdzie :) wole stac w autobusach

pakinka17 

Wysłany: 2009-05-28, 14:08   

http://change.menelgame.pl/change_please/5310311/
ciekawe!

true colours 

Wysłany: 2009-05-31, 11:42   

Ja generalnie staram się:) Chociaż przyznam się bez bicia, że - czasami nie wychodzi - naprawdę przy moim stylu zycia czasami jadąc autobusem czy busem - gdzie jest wielki tłok po prostu siedzę tak padnięta że albo nie zauważę, albo dalej siedzę... ale zwykle staram się ustępować - kiedyś też będę starsza i będe liczyć na to, że ktoś zwolni mi miejsce:)

Ponczuś 

Wysłany: 2009-06-22, 12:26   

Staram sie ustępować!

dinter 

Wysłany: 2009-06-26, 20:32   

zawsze. nawet tym wrednym starym babciom...

*bLu 
I dont like iT

Wysłany: 2009-06-27, 07:37   

nie. maja swoje wyznaczone miejsca to niech sie ciesza. jeszcze by tego brakowalo zeby caly tramwaj opanowali ;p i tak calymi dniami praktycznie nic nie robia, a ja wracam zwalona po calym dniu pracy albo kolejnych dobach bez snu i co niby? mam wstawac? a pf!

#cichy 

Wysłany: 2009-06-27, 08:42   

ja na szczęście już nie musze korzystać z komunikacji publicznej :P a wcześniej to i tak nie lubiłem się pchać i wchodziłem do autobusu ostatni więc miejsc siedzących już i tak nie było
Ręce mam po to by zbudować życie na tym

dinter 

Wysłany: 2009-06-30, 15:26   

bLu napisał/a:
nie. maja swoje wyznaczone miejsca to niech sie ciesza. jeszcze by tego brakowalo zeby caly tramwaj opanowali ;p i tak calymi dniami praktycznie nic nie robia, a ja wracam zwalona po calym dniu pracy albo kolejnych dobach bez snu i co niby? mam wstawac? a pf!

to ja już wole postać te parę minut niz czuć spojrzenia innych ludzi: taki młody a nie ustępuje...

kobietom w ciązy- owszem zawsze

jkrowlnk 

Wysłany: 2009-08-11, 11:16   

Starszym prawie zawsze ustępuję, prawie bo jak wejdzie jakaś babcia do autobusu i od razu słyszę, że marudzi że nie ma miejsca i mógłby ktoś ustąpić to tym bardziej nie zchodzę

roksanka1121 

Pomogła: 1 raz

Wysłany: 2010-05-27, 20:27   

Ja jak bym korzystała to bym ustąpiła miejsca ,ale nie muszę korzystać , wolę jechać sobie rowerkiem ;p

#Ruget 
xD

Wysłany: 2010-05-27, 21:36   

heh ale te babcie sa najlepsze stoja harcza itp ... a pozniej stoja godzine pod blokiem i gadaja sobie i wtedy im to nie przeszkadza :P ja juz nie ustepuje bo kozystam z komunikacji tylko po imprezach i wtedy stanie by sie skonczylo zle ...

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

Fev 

Wysłany: 2010-05-27, 22:26   

mokoto napisał/a:
generalnie lubię stać

Też lubię stać, więc zawsze ustępuję miejsca. Z resztą nie opłaca mi się siadać, bo jak jeżdżę komunikacją miejską to albo nie długo, albo i tak jest zatłoczona na tyle, że się miejsca nie znajdzie. No chyba że jadę z kimś i ten ktoś chce usiąść, a miejsce obok niego wolne :)

Budzik 

Wysłany: 2010-05-28, 12:25   

Nie, prawie nigdy tego nie robię, gdyż mocherki na to nie zasługują. A dlaczego? Odpowiedź znajduje się w tym demotywatorze:

To czy ustąpię miejsca jest tylko i wyłącznie moją decyzją, moją wolą, a nie moim obowiązkiem. Niestety nie wmówi się tego mocherkom, które zamiast poprosić o ustąpienie miejsca, wolą charczeć i sapać za uchem i pieprzyć do koleżanki jaka to młodzież niewychowana na tyle głośno, abym ja to usłyszał. Zapłaciłem z bilet mam prawo siedzieć prawda? Całe szczęście, nie korzystam zbyt często z autobusów, czy pociągów, ale i tak często się spotykam z takimi sytuacjami w kolejkach do sklepu, w przychodni do lekarza, albo w kościele. Potrafią stać godzinami przed blokiem i gadać o pierdołach, to i w kościele/przychodni postoją parędziesiąt minut. Ciągłe pieprzenie staruszek jaka to młodzież niewychowana, aż mi wraca się jajko z Wielkanocy jak takie rzeczy słyszę. Opowiem wam pewną historię, którą de facto opowiadałem już na innym portalu:
Stoję sobie przed ławką kościele, która oczywiście była zajęta, przeze mnie. Stałem mniej więcej 0.5m od niej, bo z nudów w kościele jak wiecie, pod świadomie można się odsunąć od ławki. Przychodzi babsztyl w wieku ok 70lat, która mieszka na moim osiedlu i lata za dziećmi, straszy je i rzuca w nie z balkonu warzywami, bo hałasują i nie może oglądnąć swojego serialu. Potrafi również stać dwie godziny pod blokiem i gadać o dupie marynie z innymi mocherkami. Wracając do sytuacji z kościoła. Wchodzi w połowie mszy, udaje schorowaną, kulała, ale robiła to specjalnie, to było widać. Staje sobie koło mnie i w pewnym momencie odpychając mnie wjebała się w moje miejsce, po czym usiadła. Bez żadnego przepraszam, dziękuję, proszę, ani spierdalaj. Nic! I tak większość mocherków powiedziała by o mnie, że niekulturalny, bo śmiałem w ogóle sobie usiąść.
Ustąpię miejsca, gdy zobaczę, że babcia, albo dziadziuś, jest na prawdę schorowany, ale nie jeśli chce ktoś ode mnie wymusić miejsce charczeniem za uchem. W tej sytuacji wolę ustąpić już osobie pijanej. Oczywiście miejsca ustępuję kobiecie w ciąży, kalece, osobie ze złamaniem(np. nogi), osobie otyłej, albo osobie bardzo zmęczonej, ale nie cierpię, kiedy ktoś próbuje to na mnie wymusić.
Ostatnio zmieniony przez Budzik 2010-05-28, 12:29, w całości zmieniany 2 razy  

swistu 
Weteran :)

Wysłany: 2010-05-28, 13:03   

U mnie ustępowanie starszym osobą zależy od ich "aktywności".

Jak mają siłę i werwę zasuwać sprintem do busa, wyzywać wszystkich naokoło, wymachiwać laskami, kulami czy co tam im w ręce wpadnie, pchać się na chama i ogólnie zachowywać się nieodpowiednio to swojego wieku to NIE MA TAKIEJ OPCJI. A i jeszcze wykład dostanie jak mnie za bardzo zdenerwuje.

Ale jak widzę taką prawdziwą bidulkę to zawsze - nawet jak mam nogę w gipsie i sam zasługuję na to miejsce (oczywiście o ile nikt inny tego nie uczyni)

:idea: pozdro dla Gość (nie pytaj dlaczego Cię pozdrawiam :!: - i tak Ci nie odpowiem!)
-------------------------------------------------------
:idea: Motto życiowe:
"Nie dyskutuj z debilem: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Odpowiedz do tematu